Πέθανε ο ζωγράφος Αλκης Πιερράκος

Πέθανε ο ζωγράφος Αλκης Πιερράκος

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρης ημερών, σε ηλικία 97 ετών, πέθανε χτες το βράδυ ο γνωστός ζωγράφος, Αλκης Πιερράκος. Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, μετέφερε τα θερμά συλλυπητήριά της στους οικείους του, ενώ για τον ίδιο είπε:

«Ο Άλκης Πιερράκος υπήρξε ένα σημαντικός καλλιτέχνης του ελληνικού εικαστικού στερεώματος. Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 97 χρονών, στην πόλη που του διέγειρε την έμπνευση στα τελευταία χρόνια της ζωής του, τη Ναύπακτο. Ακάματος δημιουργός, συνέχισε να έχει απέναντι του τον καμβά και τον χρωστήρα παρά την προχωρημένη ηλικία του. Έλαβε ευρωπαϊκή παιδεία με δάσκαλο τον σπουδαίο Oskar Kokoschka και στην παραπάνω από 70 χρόνια συνεπή και διαρκή καλλιτεχνική του διαδρομή γνώρισε και συνεργάστηκε κορυφαίους εκπροσώπους της μοντέρνας ευρωπαϊκής ζωγραφικής.

Έζησε ένα μεγάλο μέρος του βίου του στο Παρίσι όπου και ενστερνίσθηκε τα καλλιτεχνικά ρεύματα της εποχής του. Με την πάροδο του χρόνου διαμόρφωσε το προσωπικό του ύφος, που χαρακτηρίζεται από μία γόνιμη ταλάντευση ανάμεσα στην παραστατικότητα και την αφαίρεση. Πρόσφατα παρουσίασε έκθεση με σχέδια εμπνευσμένα από το ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου. Στους οικείους του μεταφέρω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή