Εξαγορά ξενοδοχείου σε δημοφιλή προορισμό συζητεί η Minoan

Εξαγορά ξενοδοχείου σε δημοφιλή προορισμό συζητεί η Minoan

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο όμιλος Minoan Group Plc για την εξαγορά ξενοδοχειακής μονάδας σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό της χώρας.

Ο όμιλος Minoan –που σχεδιάζει για πάνω από 20 χρόνια την υλοποίηση της μεγάλης τουριστικής επένδυσης «Ιτανός Γαία» στη περιοχή της Σητείας–αποφάσισε την επέκτασή του στον χώρο της εξαγοράς ξενοδοχείων, στοχεύοντας στην προσέλκυση επισκεπτών με την αξιοποίηση των συστημάτων κρατήσεων από το σκέλος της δραστηριότητάς του ως ταξιδιωτικός οργανισμός. Σε ό,τι αφορά τη Σητεία, πληροφορίες αναφέρουν ότι απορρίφθηκαν οι δύο προσφυγές που είχαν κατατεθεί στο ΣτΕ για την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο εγκρίθηκε το Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της επένδυσης.

Το σχέδιο «Ιτανός Γαία» προβλέπει τη δημιουργία 1.936 κλινών σε μία έκταση 22.210 στρεμμάτων. Επίσης, εκτός από τις κλασικές εγκαταστάσεις διαμονής και εστίασης προβλέπει τη κατασκευή ειδικών τουριστικών υποδομών για την προσέλκυση υψηλού εισοδηματικού επιπέδου επισκεπτών όπως γκολφ, σπα κ.ά. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν ανοικτές δομές για την τοπική κοινωνία, ενώ θα αναληφθούν δράσεις για την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστεί η δημιουργία υπαίθριου θεάτρου, αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και βιολογικών καλλιεργειών, εργαστηρίων παραγωγής τοπικών προϊόντων και χειροτεχνίας, βοτανικός κήπος, περίπτερα ενημέρωσης, δίκτυο μονοπατιών και πολιτιστικών διαδρομών. Οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις θα υλοποιηθούν σε ειδικά οριοθετημένη περιοχή περίπου 9.000 στρεμμάτων, το 75% της οποίας θα παραμείνει αδόμητο, η οποία πλαισιώνεται από ειδική ζώνη προστασίας 13.000 στρεμμάτων. Εχει υπολογιστεί ότι σε κάθε μία κλίνη αντιστοιχούν 11 στρέμματα. Ο προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου θα φθάσει σε 267 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι ο όμιλος Μinoan είναι εισηγμένος στη χρηματιστηριακή αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή