Πτωτικά κινούνται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου εξαιτίας της αύξησης της παραγωγής των ΗΠΑ

Πτωτικά κινούνται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου εξαιτίας της αύξησης της παραγωγής των ΗΠΑ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σήμερα, λόγω της αύξησης των εξορύξεων στις ΗΠΑ και των αμφιβολιών για το αν θα παραταθεί η περικοπή της παραγωγής αργού από τις χώρες του ΟΠΕΚ, η οποία είχε χρονικό ορίζοντα έως τα μέσα του 2017. Η τιμή του μπρεντ μειώθηκε κατά 33 σεντς ή 0,65% στα 50,47 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) σημείωσε πτώση 41 σεντς ή 0,85% στα 47,56 δολάρια.

Χρηματιστές ανέφεραν ότι η αυξημένη εξορυκτική δραστηριότητα και παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ συνέβαλαν στον περιορισμό των στοιχημάτων τους – για αύξηση των τιμών του αργού – στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Δεκεμβρίου. Η αμερικανική παραγωγή έχει αυξηθεί από τα μέσα του 2016 κατά 700.000 βαρέλια την ημέρα ή 8,35% στα 9,13 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με κρατικά στοιχεία.

Λόγω της αύξησης της αμερικανικής παραγωγής και των περικοπών από τις χώρες του ΟΠΕΚ, η διαφορά μεταξύ της τιμής του WTI και αυτής του μπρεντ αυξήθηκε σε περίπου 2,90 δολάρια το βαρέλι και κινείται προς το υψηλότερο επίπεδό της από τα τέλη του 2015, ενθαρρύνοντας την αύξηση πωλήσεων από τις ΗΠΑ προς την Ασία για την αναπλήρωση της μειωμένης παραγωγής στη Μέση Ανατολή.

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερβάλλουσα προσφορά καυσίμων και την αύξηση της αμερικανικής παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου, η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs σημείωσε ότι οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου εξισορροπούνται με αργό ρυθμό, χάρη κυρίως στην ισχυρή αύξηση της ζήτησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή