Βουλή: Απαντήσεις για το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα ζητά η αντιπολίτευση

Βουλή: Απαντήσεις για το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα ζητά η αντιπολίτευση

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά καταθέτει σήμερα στο σύνολό της η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ αναφορικά με το σκοπό του ταξιδιού του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής στη Βενεζουέλα και την Καραϊβική.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας τονίζει πως οι κ.κ. Τσίπρας και Παππάς οφείλουν να έρθουν στη Βουλή και να δώσουν εξηγήσεις για το τι έκανε ο κ. Παππάς σε αυτή την αποστολή με το ιδιωτικό αεροσκάφος του κ. Χαλίλ, που διερευνάται από τις αμερικανικές Αρχές για βαριά αδικήματα. «Είναι υποχρεωμένοι να δώσουν εξηγήσεις. Διαφορετικά, η σιωπή τους είναι ομολογία ενοχής» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κικίλιας.

Στην ερώτηση υπενθυμίζεται «ότι ο κ. Παππάς, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και αφού προηγουμένως έκανε λόγο για ευφάνταστα δημοσιεύματα, υποχρεώθηκε να επιβεβαιώσει τη γνωριμία τους, μετά τη δημοσίευση φωτογραφίας του κ. Αρτεμίου να βγαίνει από το Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου 2016. Το ίδιο έπραξε και για το κοινό τους ταξίδι στο Καράκας, το οποίο επιβεβαίωσε μόνο αφού προηγουμένως δημοσιεύθηκαν οι σχετικές φωτογραφίες».

Οι βουλευτές τονίζουν ακόμη ότι «είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι ο κ. Αρτεμίου, που αν και μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου έκαναν στην αρχή πως δεν τον γνώριζαν, ταξίδεψε παρέα με τον κ. Παππά στο Καράκας εν γνώσει του κ. Τσίπρα. Οι δυο τους ταξίδεψαν με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, που – σύμφωνα με το δημοσίευμα – εμπλέκεται σε πολύ σκοτεινές υποθέσεις και έχει προνομιακές σχέσεις με το καθεστώς του κ. Μαδούρο, στο νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής και έμειναν σε πολυτελές κατάλυμα ιδιοκτησίας του».

«Ο κ. Παππάς – όπως ο ίδιος έχει αποδεχτεί – συμμετείχε στην αποστολή με την ιδιότητα του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει επιτέλους να μάθουν την αλήθεια. Ιδίως για τον πραγματικό σκοπό του ταξιδιού του κ. Παππά και του κ. Αρτεμίου στη Βενεζουέλα, το 2013, που – όπως είναι γνωστό – στο παρελθόν έχει εμπλακεί σε χρηματοδοτήσεις αριστερών ευρωπαϊκών κομμάτων, προκειμένου να προωθήσουν την μπολιβαριανή επανάσταση», προσθέτουν οι βουλευτές.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θέτουν σειρά ερωτημάτων στους κ. Τσίπρα και Παππά:

  • Ποιος ήταν ο λόγος της επίσκεψης του κ. Αρτεμίου, στις 10 Οκτωβρίου 2016, στο Μέγαρο Μαξίμου;
  • Ποιο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης και για ποιο λόγο βρέθηκε ο συγκεκριμένος δικηγόρος, εμπλεκόμενος στα Panama Papers, στο Μέγαρο Μαξίμου
  • Ποια τεχνογνωσία κομίζει ο κ. Αρτεμίου – ειδικευμένος στις offshore – στους κ. Τσίπρα και Παππά, κατά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, και για ποιο λόγο;
  • Ποιος πλήρωσε το ταξίδι του κ. Παππά στη Βενεζουέλα;
  • Χρηματοδοτήθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ από την Κυβέρνηση της Βενεζουέλας ή άλλη επιχείρηση της Βενεζουέλας;
  • Συναντήθηκε ο κ. Παππάς με τον κ. Μαχέντ Χαλίλ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Βενεζουέλα και αν ναι, με ποιο αντικείμενο; Υπήρξε κάποια πρόταση συνεργασίας και αν ναι, ποια ήταν αυτή;
  • Το ιδιωτικό αεροσκάφος με το οποίο ταξίδεψαν οι κ. Παππάς και Αρτεμίου στο νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής, ανήκει ναι ή όχι στον κ. Μαχέντ Χαλίλ;
  • Ο κ. Μαχέντ Χαλίλ είχε οποιαδήποτε συνάντηση με στελέχη της Κυβέρνησης μετά τις 25 Ιανουαρίου 2015;
  • Τι συνδέει τον κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore κ. Αρτεμίου και το μεγαλοεπιχειρηματία που βρίσκεται στη μαύρη λίστα των αμερικανικών αρχών;

Ερώτηση Βενιζέλου προς τον πρωθυπουργό

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το ταξίδι του υπουργού Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα, κατέθεσε και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επικαλούμενος δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο το 2013 ο τότε διευθυντής του γραφείου τού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς επισκέφθηκε τη Βενεζουέλα με ιδιωτικό αεροσκάφος συγκεκριμένου επιχειρηματία,ο κ. Βενιζέλος ρωτά αν αυτού του τύπου επαφές με κυβερνητικούς ή επιχειρηματικούς παράγοντες της Βενεζουέλας συνεχίστηκαν και μετά τον Ιανουάριο του 2015 από στελέχη της κυβέρνησης κι αν επηρέασαν και πως τις επιλογές της.

Νέα ανακοίνωση από ΝΔ 

  «Ο κ. Παππάς σκόπιμα δεν απαντά στην ουσία των καταγγελιών και μιλά ως εμπορικός αναλυτής για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ, με αφορμή σημερινές δηλώσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

«Του θυμίζουμε ότι ήταν διευθυντής του κ. Τσίπρα και σήμερα είναι υπουργός. Είναι βαρύτατα εκτεθειμένος απέναντι στους πολίτες με την άρνησή του να εξηγήσει τι έκανε στη Βενεζουέλα με το ιδιωτικό αεροπλάνο του κ. Χαλίλ, ο οποίος ελέγχεται από τις αμερικανικές Αρχές για βαρύτατα αδικήματα. Θα επανερχόμαστε στο θέμα μέχρι ο κ. Παππάς να αναγκαστεί να πει την αλήθεια», προστίθεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT