Ποιοι είναι ο νέος Πρόεδρος και ο νέος Γενικός Γραμματέας της «Δημοκρατικής Ευθύνης»

Ποιοι είναι ο νέος Πρόεδρος και ο νέος Γενικός Γραμματέας της «Δημοκρατικής Ευθύνης»

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κόμμα μετεξελίχθηκε το προηγούμενο διήμερο, η κίνηση που ιδρύθηκε κατά το καλοκαίρι του 2016. Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η «Δημοκρατική Ευθύνη» εξέλεξε τα όργανά της και πιο συγκεκριμένα τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα, το Εκτελεστικό Συμβούλιο και το Γενικό Συμβούλιο.

Η δομή παρουσιάζει κάποιες καινοτομίες καθώς ορίστηκε άλλοες πρόεδρος, ως εγγυητής της εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος και άλλος Γενικό Γραμματέα, δηλαδή πολιτικός επικεφαλής και «υποψήφιος πρωθυπουργός».

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος έδωσε το παρών στηρίζοντας ενεργά το κόμμα χωρίς ωστόσο να έχει κάποια θέση ευθύνης. 

Ο κ. Παπαδόπουλος είχε ως σύνθημα στην ομιλία του το «Εάλω το ψεύδος» με συμβολική διάθεση καθώς εκφωνήθηκε 1η Απριλίου.

Η εισαγωγή της ομιλίας του ανέφερε: 

«Εάλω το ψεύδος!Σήμερα, 1η Απριλίου 2017, μετά από 7 ολάκερα χρόνια που η χώρα εισήλθε σε καθεστώς χρεοστασίου και σε μια παρατεταμένη συσκοτισμένη περίοδο όλο και κάθε μέρα βαθαίνει η αποδιάρθρωση της χώρας, η αποξήρανση της οικονομίας, η αποθεσμοποίηση της δημοκρατίας μας και το σμπαράλιασμα της κοινωνίας μας. Όλο και κάθε μέρα η Ελλάδα αιμορραγεί από τις ζωτικές της δυνάμεις των νεότερων γενεών, ο λαός δύσπιστος περνάει σταδιακά στην μοιρολατρία, την απόρριψη και το μηδενισμό και σε πολλές περιπτώσεις σε χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμό»

Τα βιογραφικά του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα

Θωμάς Παπαλιάγκας – Γενικός Γραμματέας & Πολιτικός Επικεφαλής Δημοκρατικής Ευθύνης

Γεννήθηκε το 1975. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης (2001) με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Leicester της Μεγάλης Βρετανίας (2004). Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας από το 2002. Ιδρυτικό μέλος στο Δικηγορικό Γραφείο Φ. Σαμαρά – Π. Μαουσίδη – Θ. Παπαλιάγκα – Γ. Ζαρζώνη και Συνεργατών. Μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας επί τρεις θητείες (2005-2014). Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι τις 16 Απριλίου 2016. Διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος στη Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Λάρισας 2006-2010. Μέλος σε διάφορους επιστημονικούς φορείς, ελληνικούς και διεθνείς.

Ποιοι είναι ο νέος Πρόεδρος και ο νέος Γενικός Γραμματέας της «Δημοκρατικής Ευθύνης»-1

Παυλίδης Βασίλης – Πρόεδρος της Δημοκρατικής Ευθύνης

Γεννήθηκε το 1979 στην Θεσσαλονίκη όπου και ζει ως σήμερα. Σπούδασε Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά και τις Διεθνείς Σχέσεις στη Μ. Βρετανία (U.E.A.). Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, ενώ αναπόσπαστο τμήμα της ζωής του αποτελεί η γραφή. Η ενασχόλησή του με τα κοινά είναι διαρκής, πρωταρχικά με την ιδιότητα του πολίτη. Έχει διατελέσει κοινοτικός (πρώην διαμερισματικός) σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Στη Δημοκρατική Ευθύνη βρέθηκε από το ξεκίνημά της.

Ποιοι είναι ο νέος Πρόεδρος και ο νέος Γενικός Γραμματέας της «Δημοκρατικής Ευθύνης»-2
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή