Υπέρ της σκληρής γραμμής για το Brexit και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Υπέρ της σκληρής γραμμής για το Brexit και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε σήμερα με ευρεία πλειοψηφία τις «κόκκινες γραμμές» των διαπραγματεύσεων του Brexit, αρνούμενο ότι μία συμφωνία για την μελλοντική, κυρίως εμπορική, σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να επιτευχθεί πριν το Λονδίνο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση.  

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι οι συζητήσεις για τις εμπορικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου θα λάβουν χώρα αφού παρουσιαστεί πρόοδος ως προς το κόστος του «διαζυγίου», τα Ιρλανδικά Σύνορα καθώς και τα ζητήματα που αφορούν ένα εκατομμύριο Βρετανούς Πολίτες οι οποίοι είναι κάτοικοι σε χώρες-μέλη της ΕΕ.

Σε αντίθεση με τις διαθέσεις που έχει δείξει το Λονδίνο, οι ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο στήριξαν, με 516 ψήφους υπέρ και 133 κατά,  τις κόκκινες γραμμές των διαπραγματεύσεων, όπως αυτές είχαν διαρρεύσει και  απο τον ίδιο τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου Ντόναλντ Τουσκ την προηγούμενη εβδομάδα.

Μετά την ευρεία αυτή πλειοψηφία  το έργο της Βρετανίδας Πρωθυπουργού φαντάζει πιο δυσχερές καθώς οι συζητήσεις για το μέλλον των δύο πλευρών στο επίπεδο των εμπορικών σχέσεων, θα ξεκινήσουν, επί της ουσίας, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή