Με το Ολοκαύτωμα συνέκρινε την πρόσφατη επίθεση με χημικά στη Συρία ο πρώην ανώτατος ραβίνος του Ισραήλ

Με το Ολοκαύτωμα συνέκρινε την πρόσφατη επίθεση με χημικά στη Συρία ο πρώην ανώτατος ραβίνος του Ισραήλ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 

Με το Ολοκαύτωμα συνέκρινε την πρόσφατη στυγερή επίθεση με χημικά στη Συρία ο πρώην ανώτατος ραβίνος του Ισραήλ και νυν ανώτατος ραβίνος του Τελ Αβίβ, Μέιρ Λάου, μία από τις ισχυρότερες φωνές της χώρας, παρακινώντας παράλληλα την ηγεσία του Ισραήλ να επέμβει και να συμβάλει στον τερματισμό της αιματοχυσίας.

Παρότι οι Ισραηλινοί αποφεύγουν να συγκρίνουν άλλες θηριωδίες με το Ολοκαύτωμα, ο Λάου έσπασε αυτό το ταμπού την Πέμπτη, όταν κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, ανέφερε πως οι Σύριοι βιώνουν σήμερα το δικό τους Ολοκαύτωμα.

«Αυτό είναι ξεκάθαρα ένα Ολοκαύτωμα για τον συριακό λαό, το οποίο δεν ξεκίνησε σήμερα, αλλά πριν από έξι χρόνια», ανέφερε συγκεκριμένα ο Λάου στον ραδιοφωνικό σταθμό των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Λάου υπήρξε ένας από τους νεαρότερους επιζώντες του ναζιστικού στρατόπεδου συγκεντρώσεως του Μπούχενβαλντ, όταν αυτό ελευθερώθηκε από τα αμερικανικά στρατεύματα. Διετέλεσε ανώτατος ραβίνος του Ισραήλ από το 2003 μέχρι το 2013 και εξελίχθηκε σε μία από τις πιο επιφανείς πνευματικές προσωπικότητες της χώρας.  

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή