Σόιμπλε: Η Ελλάδα δε θα χρειαστεί άλλο πακέτο βοήθειας

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δε θα χρειαστεί άλλο πακέτο βοήθειας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aισιόδοξος εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόσο ως προς το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα όσο και ως προς την οικονομική πορεία της Ελλάδας στα επόμενα έτη.

«Αναμένω ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα παραμείνει (στο ελληνικό πρόγραμμα). Δεν είναι τόσο σημαντικό στο θέμα αυτό με ποιο ποσό θα συμμετέχει, αποφασιστικής σημασίας είναι ότι θα το κάνει» είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγακνγκ Σόιμπλε στην Rheinische Post της Παρασκευής.

 

Και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι μετά η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο πακέτο βοήθειας και από το 2018 θα έχει πρόσβαση στις αγορές, όπως έχει προγραμματιστεί. Το θέμα της Ελλάδας δεν θα παίξει κανέναν ρόλο στις γερμανικές εκλογές».

Χθες ο Γερμανός υπουργόε Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στη γερμανική πρωτεύουσα. Αντικείμενο αυτής της συνάντησης -σύμφωνα με γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους- ήταν κυρίως ο συντονισμός της διαπραγματευτικής γραμμής για τις συνομιλίες που θα ακολουθούσαν μετά από λίγες ώρες στη Μάλτα για το ελληνικό πρόγραμμα.

Εξάλου, οπως σχολιάζει σήμερα και η Süddeutsche Zeitung   στο Βερολίνο «κινούνται τα νήματα, δίνονται οι κατευθυντήριες γραμμές και γίνονται οι τελευταίες συνεννοήσεις. Ωστόσο, στην αντιπαράθεση με την Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα: η γερμανική κατευθυντήρια γραμμή».

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για ανυποχώρητη στάση από πλευράς Σόιμπλε ως προς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και την επιμονή του σε μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που θεωρεί μη ρεαλιστικό το ΔΝΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή