Στη Βουλή το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα

Στη Βουλή το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός Βουλής μεταφέρεται από χθες η σύγκρουση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης με επίκεντρο το ταξίδι που πραγματοποίησε το 2013 στη Βενεζουέλα ο κ. Νίκος Παππάς. Το θέμα τέθηκε από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών με το αίτημα να γίνει ειδική συνεδρίαση και να κληθεί ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής να δώσει επί του ζητήματος απαντήσεις και διευκρινίσεις.

Ο κ. Παππάς, ο οποίος θα προσέλθει σήμερα στην Ολομέλεια για το ίδιο ζήτημα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου προκειμένου να απαντήσει στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, μίλησε σχετικά χθες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών, όπου ήταν παρών, καθώς το αντικείμενο ημερήσιας διάταξης ήταν η ΕΡΤ. Αφού σημείωσε ότι το επίμαχο ταξίδι «μακάρι να είχε φέρει περισσότερα αποτελέσματα», ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ο οποίος όταν το πραγματοποίησε είχε την ιδιότητα του διευθυντή του γραφείου του τότε αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, προσέθεσε πως εκείνη την εποχή, αν και όχι μόνο πολλές χώρες, αλλά και ελληνικές επιχειρήσεις –όπως εταιρείες από τον κλάδο των πετρελαιοειδών– ενδιαφέρονταν για επενδύσεις και ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων με τη Βενεζουέλα, η τότε ελληνική κυβέρνηση απέρριπτε κάθε σκέψη για σχέσεις με το εν λόγω κράτος. «Η χώρα μας θα μπορούσε να επωφεληθεί», προσέθεσε για να καταλήξει αναφέροντας ότι οποτεδήποτε και για οτιδήποτε είναι στη διάθεση της Βουλής.

Νωρίτερα, ένταση επικρατούσε στην αίθουσα συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών, καθώς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας είχαν εμπλακεί σε μια σειρά αντιπαραθέσεων αναφορικά με το ποιες είναι οι σκανδαλώδεις υποθέσεις που απασχολούν τον δημόσιο βίο και πρέπει να διερευνηθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή