Η Βουλή άνοιξε τον δρόμο στην ΑΕΚ

Η Βουλή άνοιξε τον δρόμο στην ΑΕΚ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oλα τα κόμματα της Βουλής, πλην του ΚΚΕ, ψήφισαν χθες την τροπολογία που περίμενε εναγωνίως η ΑΕΚ ώστε να παρακαμφθεί ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Πλέον, τα πάντα μετρούν αντίστροφα για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και το ξεκίνημα των έργων στον ιστορικό χώρο που βρισκόταν το «Νίκος Γκούμας». Η τροπολογία αφορούσε την παράκαμψη των δήμων αναφορικά με την έγκριση των υψομέτρων σε έργα αθλητικών εγκαταστάσεων με χωρητικότητα μεγαλύτερη των 15.000 θεατών, κάτι που βεβαίως αφορά στον απόλυτο βαθμό την υπόθεση του γηπέδου της ΑΕΚ. «Δικαίωση της τεράστιας προσπάθειάς μας» χαρακτήρισε η ΑΕΚ την ψήφιση της τροπολογίας, ενώ τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο. Πριν από την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή, ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Αρης Βασιλόπουλος, μέσω ανακοίνωσής του υποστήριξε πως η τροπολογία που τέθηκε προς ψήφιση «αφαιρεί μια βασική αρμοδιότητα της τοπικής αλλά και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης». Πριν έρθει το θέμα στη Βουλή, πάντως, ο κ. Βασιλόπουλος υποστήριζε πως «ο δήμος έχει απλώς γνωμοδοτικό και όχι εγκριτικό ρόλο».

Ως προς τα αγωνιστικά, η ΑΕΚ προετοιμάζεται για το αυριανό πρώτο μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη (19.30) για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Πέραν του Βασίλη Λαμπρόπουλου που είναι τραυματίας, δεν υπολογίζεται και ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, ο οποίος υπέστη θλάση. Από την πλευρά του ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» Τάκης Λεμονής προβληματίζεται για δύο θέσεις, καθώς οι Καρντόσο και Ανσαριφάρντ είναι υποψήφιοι για την κορυφή της επίθεσης, ενώ ένας εκ των Καμπιάσο και Μάρτινς θα παίξει δίπλα στον Ρομαό ως αμυντικός μέσος. Εως χθες οι «ερυθρόλευκοι» είχαν διαθέσει 25.000 εισιτήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή