Μπαράζ παραιτήσεων από στελέχη της Uber

Μπαράζ παραιτήσεων από στελέχη της Uber

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα παραίτηση προκαλεί για άλλη μία φορά αναταραχές στο εσωτερικό της online υπηρεσίας μίσθωσης ταξί Uber, λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του προέδρου της εταιρείας, Τζεφ Τζόουνς. Αυτήν τη φορά, πρόκειται για τη Ρέιτσελ Γουέτστον, η οποία υπέβαλε χθες την παραίτησή της μετά τη διετή παραμονή της στη θέση της συμβούλου επικοινωνίας της εταιρείας. Η ίδια ήταν υπεύθυνη για την προώθηση του δικτύου της εταιρείας παγκοσμίως, ενώ αποτελούσε μέρος της ομάδας δημοσίων σχέσεων της Uber, η οποία τον τελευταίο καιρό ήρθε αντιμέτωπη με σειρά κρίσεων που αμαύρωσαν την εικόνα της. Σε δηλώσεις της, η κ. Γουέτστον επισημαίνει ότι «είμαι πάρα πολύ περήφανη για την ομάδα που καταφέραμε να δημιουργήσουμε. Εγινα μέλος της Uber γιατί μου αρέσει πολύ το προϊόν που προωθεί και αυτή η αγάπη παραμένει το ίδιο ισχυρή με την ημέρα που έκανα την πρώτη μου κούρσα μέσω της εφαρμογής πριν από έξι χρόνια».

Η αποχώρησή της από το δυναμικό της διαδικτυακής πλατφόρμας έρχεται ύστερα από σειρά σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί η εταιρεία το τελευταίο διάστημα. Αρχικά, σφοδρές αντιδράσεις είχε προκαλέσει η ένταξη του διευθύνοντος συμβούλου Τράβις Καλάνικ στο οικονομικό γνωμοδοτικό συμβούλιο του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Λόγω αυτής της δυσάρεστης εξέλιξης, πολλοί χρήστες των social media διέγραψαν την εφαρμoγή από τα κινητά τους, προτρέποντας, μέσω του hashtag #DeleteUber, και άλλους χρήστες να ενεργήσουν με τον ίδιο τρόπο. Επίσης, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας υπεύθυνος για την ανάπτυξη του λογισμικού της υπηρεσίας, Αμιτ Σίνγκαλ, παραιτήθηκε λίγο μετά την πρόσληψή του στην εταιρεία λόγω της εμπλοκής του σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης όταν εργαζόταν στην Google. Λίγες ημέρες όμως μετά υπέβαλε την παραίτησή του και ο αντιπρόεδρος ανάπτυξης της εταιρείας, Εντ Μπέικερ. Ωστόσο, ισχυρό πλήγμα δέχτηκε η εταιρεία μετά την παραίτηση του αντιπροέδρου της Uber νωρίτερα τον προηγούμενο μήνα, ο οποίος μάλιστα είχε κατακρίνει την κουλτούρα της εταιρείας. Ο ίδιος είχε επισημάνει ότι αδυνατεί να συνεχίσει ως πρόεδρος μιας επιχείρησης με την οποία ήταν «ασύμβατος». Ο CEO της Uber σε ανακοίνωσή του δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημαντική συμβολή της πρώην συνεργάτιδός του Ρέιτσελ Γουέτστον στην ανάδειξη της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή