Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Συνεχίζεται έως τις 27 Απριλίου η ομαδική έκθεση με τίτλο «Not just yet» στη Nitra Gallery στην Αθήνα (Αλοπέκης 34). Συμμετέχουν οι Γιώργης Γερόλυμπος, Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Καλλιόπη Λεμού, Γιώργος Μαραζιώτης, Θοδωρής Προδρομίδης, Michel Lamoller και Ardan Ozmenoglu.

• Η Αναστασία Παπαθεοδώρου ερμηνεύει επιλογές από τη διεθνή τζαζ και τον κινηματογράφο σε γαλλικούς, αγγλικούς και γερμανικούς στίχους, στις 9 μ.μ., στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου.

• Το κουαρτέτο του Τάκη Πατερέλη αποτίνει φόρο τιμής στον σαξοφωνίστα John Coltrane και στο άλμπουμ του «A Love Supreme», που είναι εμπνευσμένο από τη θρησκευτική έννοια της υπέρτατης αγάπης της ύπαρξης, στις 9 μ.μ. στο ΚΠΙΣΝ. Είσοδος ελεύθερη.

• Βιωματικό εργαστήρι γνωριμίας με τις τέχνες για παιδιά από 4 έως 8 ετών με θέμα «Η Φιλίτσα – Πασχαλίτσα» στις 12 το μεσημέρι στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23).

• Παρατείνονται και μετά το Πάσχα οι παραστάσεις του έργου «Νίκη» των Σταμάτη Φασουλή και Γιώργου Λύρα, βασισμένου στο βιβλίο του Χρήστου Χωμενίδη, στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από τις 20 Απριλίου.

• Βραδιά τζαζ με τον καταξιωμένο σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη, στις 10 μ.μ., στο Poems & Crimes των εκδόσεων Γαβριηλίδης (Αγίας Ειρήνης 17). Μαζί του ο Ντίνος Μάνος (κοντραμπάσο) και ο Βασίλης Ποδαράς (τύμπανα).

• Αύριο ολοκληρώνεται το πρότζεκτ «Paraleipsis» της εικαστικού Δέσποινας Νισυρίου σε ένα εγκαταλελειμμένο μαγαζί πλεκτών στην οδό Κεφαλληνίας 39 στην Κυψέλη.

• Εργαστήριο δημιουργικής φωτογραφίας με τη χρήση κινητών τηλεφώνων σε συνδυασμό με hand-letter typography θα πραγματοποιηθεί στον χώρο «Faro» (Εβρου 14, τηλ. 210-77.17.544) από τις 27 Απριλίου. Εισηγητής ο γραφίστας Κωνσταντίνος Μπελιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή