ΚΟΣΜΟΣ

«Μιλούν» τα όπλα στην Τουρκία: επιθέσεις κατά δημαρχείου και οικίας δημοσιογράφου

ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΛΓΙΑΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την στιγμή που η πολιτική ένταση κορυφώνεται σε επικίνδυνα επίπεδα, στην Τουρκία «μιλούν» τα όπλα.

Πριν από λίγη ώρα, δημαρχείο και κατοικία ενός γνωστού δημοσιογράφου δέχθηκαν επίθεση. Την ίδια στιγμή, η αστυνομία προχωρά σε συλλήψεις αντιφρονούντων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκικό τύπο, ένοπλη επίθεση δέχθηκε το Δημαρχείο της Άγκυρας με τρεις σφαίρες. Δεν υπάρχουν τραυματίες.       

Ο Δήμαρχος της πόλης Μελίχ Γκιοκτσέκ στις πρώτες δηλώσεις του αναφέρεται σε «σκοτεινές δυνάμεις» που επιχειρούν να δημιουργήσουν συνθήκες χάους στην χώρα του.

Σχεδόν την ίδια ώρα, ένοπλη επίθεση δέχθηκε και η οικία του αντιπολιτευόμενου δημοσιογράφου Ιρφάν Ντεγιρμεντζί, ο οποίος πριν από λίγο καιρό έχασε την δουλειά του στο ιδιωτικό κανάλι Kanal D επειδή στο δημοψήφισμα επέλεξε να ψηφίσει «όχι». Η επίθεση έλαβε χώρα τα ξημερώματα και ο ίδιος ο δημοσιογράφος ανακοίνωσε ότι η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα.

Εν τω μεταξύ, στην Κωνσταντινούπολη, η αστυνομία ξεκίνησε έφοδο σε κατοικίες πολιτών που έχουν βγει στους δρόμους και υψώνουν την φωνή τους για τα φαινόμενα εκλογικής νοθείας. Στο στόχαστρο της αστυνομίας βρίσκονται αριστερές οργανώσεις.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάροτλου υπερασπίζεται τους πολίτες που έχουν βγει στους δρόμους και τονίζει ότι πρόκειται για ένα δημοκρατικό δικαίωμα. Επίσης, ο ίδιος επιχειρεί να απαντήσει σε επικρίσεις που δέχεται με το σκεπτικό ότι ύψωσε το ανάστημα του στην κυβέρνηση με αξιοσημείωτη καθυστέρηση.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ