Κόμμα Λεπέν: «Κουρελόπανο» η σημαία της Ε.Ε.

Κόμμα Λεπέν: «Κουρελόπανο» η σημαία της Ε.Ε.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Την αντιευρωπαϊκή του ρητορική όξυνε χθες το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας, τρεις ημέρες μετά τη σκλήρυνση της στάσης του κόμματος για τη μετανάστευση, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών την Κυριακή.

«Θα δείτε, θα χώσουμε πολύ σύντομα το ολιγαρχικό σας κουρελόπανο στο ντουλάπι», έγραψε χθες στο Twitter ο αντιπρόεδρος του κόμματος και στενός συνεργάτης της Μαρίν Λεπέν, Φλοριάν Φιλιπό, αναφερόμενος στη σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στη Γαλλία έγραφε στο Twitter: «Είμαστε υπερήφανοι για τη σημαία μας, σύμβολο ενότητας, αλληλεγγύης και αρμονίας μεταξύ των λαών της Ευρώπης. Ας μην την κρύβουμε».

Το μήνυμα της Κομισιόν αφορούσε την απαίτηση της Μαρίν Λεπέν από το τηλεοπτικό δίκτυο TF1 το βράδυ της Τρίτης να αφαιρέσει τη σημαία της Ε.Ε. από τη σκηνή όπου η κυρία Λεπέν παραχώρησε συνέντευξη. Η Μαρίν Λεπέν ζήτησε επιτακτικά την αφαίρεση της ευρωπαϊκής σημαίας, έτσι ώστε στη σκηνή να μείνει μόνον η γαλλική.

«Επιθυμώ να γίνω πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Δεν θέλω να γίνω πρόεδρος της Κομισιόν. Εκτιμώ ότι η Ε.Ε. έχει κάνει πολύ κακό στη χώρα μας», είπε η κ. Λεπέν όταν ερωτήθηκε για την απαίτησή της να μην εμφανισθεί στους τηλεοπτικούς δέκτες μπροστά στη σημαία της Ευρώπης.

Την ίδια ώρα, αμφίρροπη εμφανίζουν την προεδρική αναμέτρηση στη Γαλλία οι σφυγμομετρήσεις, με τα ποσοστά του φιλελεύθερου Εμανουέλ Μακρόν και της Μαρίν Λεπέν να σημειώνουν κάμψη. Σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Le Monde, ο Μακρόν εμφανίζεται στην πρώτη θέση με 23% (μείωση 2%), η Μαρίν Λεπέν εξασφαλίζει 22,5% της πρόθεσης ψήφου (μείωση 2,5% από τις αρχές Απριλίου), ο κεντροδεξιός Φρανσουά Φιγιόν έρχεται τρίτος με 19,5% και ο αριστερός Ζαν-Λικ Μελανσόν έπεται με 19%.

Η αποχή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αναμένεται να φθάσει στο 28%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή