Απομάκρυνση του Ο’ Ράιλι από το Fox

Απομάκρυνση του Ο’ Ράιλι από το Fox

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τη λύση της συνεργασίας μεταξύ του τηλεοπτικού δικτύου Fox και του πολιτικού αναλυτή Μπιλ Ο’ Ράιλι ανακοίνωσε χθες το κανάλι, ύστερα από καταγγελίες γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση.

«Μετά την ενδελεχή και προσεκτική μελέτη των ισχυρισμών, η εταιρεία Fox και ο Μπιλ Ο’ Ράιλι αποφάσισαν από κοινού ότι ο δεύτερος δεν θα επιστρέψει στο ειδησεογραφικό μας δίκτυο Fox News», ανέφερε η ανακοίνωση του δικτύου. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Fox αναγκάστηκε να αποζημιώσει αδρά τον Ο’ Ράιλι για την πρόωρη ακύρωση του συμβολαίου του αμφιλεγόμενου σχολιαστή, ο οποίος παρουσίαζε την πρώτη σε τηλεθέαση πολιτική εκπομπή «The O’ Reilly Factor» (Ο Παράγων Ο’ Ράιλι) τα τελευταία 20 χρόνια.

Σε εσωτερική εγκύκλιο, την οποία αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters, ο ιδιοκτήτης του Fox, Ρούπερτ Μέρντοχ, αποκαλεί τον Ο’ Ράιλι «μία από τις πλέον επιτυχημένες τηλεοπτικές προσωπικότητες στην ιστορία της καλωδιακής τηλεόρασης. Η εταιρεία μας, όμως, έχει δεσμευθεί στη διατήρηση ατμόσφαιρας σεβασμού και αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των εργαζομένων». Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο Ο’ Ράιλι αναφέρει: «Το γεγονός ότι η απομάκρυνσή μου βασίστηκε σε αβάσιμους ισχυρισμούς είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό. Πολλοί από εμάς, που βρισκόμαστε κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, ζούμε αυτή τη δυσάρεστη πραγματικότητα». Την εκπομπή του Ο’ Ράιλι, που ήδη μετονομάστηκε «Ο Παράγων», ανέλαβε ο δημοσιογράφος του Fox, Τάκερ Κάρλσον.

Εξωδικαστικός συμβιβασμός

Σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης, το Fox και ο Ο’ Ράιλι κατέβαλαν συνολικά 13 εκατ. δολάρια σε εξωδικαστικό συμβιβασμό σε πέντε γυναίκες, οι οποίες απέσυραν αγωγές για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος του Ο’ Ράιλι. Οι γυναίκες αυτές είχαν εργαστεί στην εκπομπή του ή είχαν προσκληθεί σε αυτήν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή