ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Το 2019 οι εκλογές

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και τότε ο κόσμος θα μπορεί να κρίνει, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Μιλώντας το Σάββατο στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon, ο κ. Παππάς στάθηκε στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα, ωστόσο τόνισε πως «χρειάζονται πολιτικές που πρέπει να βεβαιώσουν ότι η ανάπτυξη που μπορεί να έρθει στην οικονομία θα είναι δίκαιη».

Είπε επίσης ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η χώρα να βρεθεί οριστικά στη σφαίρα της διατηρήσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Σημείωσε ότι με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για το πλεόνασμα αποδεικνύεται πως η αντιπολίτευση ζητούσε από την κυβέρνηση να υπογράψει μια συμφωνία με βάση λανθασμένες οικονομικές παραδοχές.

«Θα είχε διασφαλισθεί η ομαλή πορεία προς την ανάπτυξη αν η κυβέρνηση μας από πέρυσι είχε δεχτεί την απαίτηση των παραπάνω μέτρων λιτότητας;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι αυτό δεν συνέβη και πως, αντίθετα, το ΔΝΤ μετακινήθηκε και δέχτηκε οποιαδήποτε δημοσιονομική παρέμβαση να είναι μετά από το 2018.

Ο κ. Παππάς είπε πως οποιαδήποτε παρέμβαση θα είναι ουδέτερη. Θα υπάρχει παρέμβαση στις συντάξεις, είπε, αλλά θα υπάρχουν και μέτρα που ανακουφίζουν του συνταξιούχους. Επανέλαβε δε ότι θα είναι ταυτόχρονη η ενεργοποίηση μέτρων και αντίμετρων.

Ερωτηθείς για τις τηλεοπτικές άδειες, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι δεν μπορεί να μην γίνει ο διαγωνισμός, καθώς προβλέπεται από τον νόμο.

Συμπλήρωσε ότι τα μέλη του ΕΣΡ δεν ξεκινούν από το μηδέν και ακριβώς για τον λόγο αυτό μπορεί πάρα πολύ γρήγορα να έχουμε αποτελέσματα.

(Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ