Νοβότνι: Ανησυχία για τους χειρισμούς Τραμπ στην οικονομία

Νοβότνι: Ανησυχία για τους χειρισμούς Τραμπ στην οικονομία

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανησυχία του για τις μελλοντικές κινήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν εμπορικές συμφωνίες και φορολογικές μεταρρυθμίσεις εξέφρασε ο Εβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σύμφωνα με συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

Ο Νοβότνι που είναι ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας μόλις επέστρεψε από την ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, και σύμφωνα με την εφημερίδα Der Standard, έπειτα από συνομιλίες που είχε διαπίστωσε τον κίνδυνο να υπάρξουν κλυδωνισμοί στην αμερικανική οικονομία.

«Ενας από τους συνομιλητές μας στην Ουάσιγκτον μας είπαν ότι ο Τραμπ και το επιτελείο του δεν περίμεναν να κερδίσουν. Εχουν εκλογικό πρόγραμμα αλλά δεν έχουν προετοιμαστεί για το πώς θα προχωρήσουν… που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν κλυδωνισμοί στη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως», φέρεται να είπε σύμφωνα με την εφημερίδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή