ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Reuters: Αθήνα και Ρώμη προσβλέπουν στη στήριξη Μακρόν

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στη συνομιλία του Εμμανουέλ Μακρόν με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι, αναφέρεται δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, σημειώνοντας πως «η ιταλική και η ελληνική κυβέρνηση προσβλέπουν στη βοήθεια του πιθανού νέου προέδρου της Γαλλίας για την αντιμετώπιση των λαϊκιστικών κομμάτων που αποδίδουν τις κοινωνικές ασθένειες στη λιτότητα και τις μεταναστευτικές πολιτικές.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει το πρακτορείο, τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός, όσο και ο Ιταλός ομόλογός του, τηλεφώνησαν στον Μακρόν, τη Δευτέρα, για να τον συγχαρούν για τη νίκη του στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Τα κυβερνώντα κόμματα στις υπερχρεωμένες χώρες, σημειώνει, ελπίζουν ότι ο ενθουσιασμός του Μακρόν για την Ε.Ε. θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν προκλήσεις, όπως είναι το Κίνημα των Πέντε Αστέρων στην Ιταλία που θέλει δημοψήφισμα για έξοδο από το ευρώ.

Όπως δήλωσε, εν τω μεταξύ, Έλληνας αξιωματούχος, ο Τσίπρας και ο Μακρόν είχαν μια συζήτηση σε πολύ θετικό κλίμα, στη διάρκεια της οποίας ο Μακρόν επανέλαβε τη στήριξή του απέναντι στην Αθήνα, όσον αφορά στις σκληρές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε..

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Μακρόν υπενθύμισε στον κ. Τσίπρα πως: «Στήριξα από την αρχή ως υπουργός του Ολάντ τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και υποστήριξα την ανάγκη να αλλάξει η στάση απέναντι στην Ελλάδα».

Δεσμεύτηκε παράλληλα για διατήρηση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας. «Είναι βέβαιο ότι αν εκλεγώ θα δουλέψουμε στενά μαζί να κάνουμε την Ευρώπη να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ