ΚΟΣΜΟΣ

Σημαντικές επαφές από τον Ερντογάν

ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΛΓΙΑΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Για σειρά σημαντικών επαφών με αρχηγούς μεγάλων δυνάμεων ετοιμάζεται ο ισχυρός πολιτικός άνδρας της Τουρκίας λίγο μετά το τέλος του ιστορικού δημοψηφίσματος.

Έχοντας εξασφαλίσει στο πολιτικό πεδίο της χώρας αυτό που επιδίωκε εδώ και πολλά χρόνια, δηλαδή την μετάβαση σε προεδρικό σύστημα, στην νέα περίοδο, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ρίχνει το βάρος του στο πεδίο της διπλωματίας.

Τις επόμενες εβδομάδες, ο Πρόεδρος της Τουρκίας πρώτα συναντά τον Πρόεδρο και τους εκπρόσωπους της κυβέρνησης της Κίνας.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του σε αυτή την χώρα, Τουρκία και Κίνα αναμένεται να συζητήσουν μια σειρά σημαντικών ζητημάτων και να υπογράψουν σημαντικές συμφωνίες.

Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα συναντηθεί με τον ισχυρό πολιτικό άνδρα της Ρωσίας. Με τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο κ. Ερντογάν αναμένεται να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και το μέλλον των ρωσοτουρκικών σχέσεων.

Τέλος την περίοδο 16-17 Μαΐου, ο κ. Ερντογάν αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Για πρώτη φορά, η τουρκική πλευρά θα έχει την ευκαιρία να θέσει επί τάπητος σημαντικά ζητήματα με την νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η πρώτη δήλωση του τουρκικού Προεδρικού για τα σημαντικά, επικείμενα ταξίδια του κ. Ερντογάν ήρθε πριν από λίγες ώρες από τον Εκπρόσωπο Τύπου της τουρκικής Προεδρίας, καθηγητή Ιμπραχίμ Καλίν.
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ