ΚΟΣΜΟΣ

Η Καλιφόρνια αγαπημένος προορισμός UFO

THE NEW YORK TIMES

Γλυπτό της Μαρίκο Μόρι με θέμα τους εξωγήινους, που εκτέθηκε στη Νέα Υόρκη το 2003.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Περισσότερα από 121.000 περιστατικά εμφάνισης Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ) μεταξύ 2001 και 2015 καταγράφει σε βιβλίο του ζευγάρι Αμερικανών συγγραφέων.

Το βιβλίο δεν περιλαμβάνει διηγήσεις αυτοπτών μαρτύρων, παρά μόνο πίνακες και γραφήματα με στατιστικές, που αναλύουν με εξονυχιστική ακρίβεια τις τοποθεσίες και τον χρόνο εμφάνισης των ΑΤΙΑ, διαχωρίζοντας επίσης τη μορφή που έχουν τα αντικείμενα αυτά (ιπτάμενοι δίσκοι, σφαίρες, τρίγωνα, δίσκοι, οβάλ αντικείμενα και πούρα).

Παρότι πολλά από τα περιστατικά αυτά είναι αποτέλεσμα φυσικών φαινομένων, ορισμένα δεν έχουν εξήγηση, όπως αναφέρουν σε άρθρο τους οι «Tάιμς της Νέας Υόρκης». Οι συγγραφείς του βιβλίου, Σέριλ και Λίντα Κόστα, εξασφάλισαν επαίνους από ρέκτες των ΑΤΙΑ. «Με τον κατάλογο αυτό, οι συγγραφείς υπενθύμισαν στο κοινό και τα ΜΜΕ ότι το εξωγήινα φαινόμενα συνεχίζονται», λέει ο Στίβεν Μπάσετ, επικεφαλής οργάνωσης με σκοπό τη δημοσιοποίηση απόρρητων αρχείων των ΗΠΑ για τα ΑΤΙΑ.

Ενα από τα πιο αξιοπερίεργα περιστατικά σημειώθηκε το 2011, όταν άνδρας, που καθόταν στην ταράτσα μουσείου του Μανχάταν, φωτογράφισε ιπτάμενο αντικείμενο, σε σχήμα διαμαντιού, με παράθυρα και γαλάζια φώτα, να διασχίζει τον ουρανό της αμερικανικής μεγαλούπολης. Δύο εβδομάδες νωρίτερα, όμοιο αντικείμενο είχε φωτογραφηθεί στον ουρανό του Τέξας.

Οι συγγραφείς κατέγραψαν 426 τέτοια περιστατικά στη Νέα Υόρκη μεταξύ 2001 και 2015. Την ίδια περίοδο, κάτοικοι της Καλιφόρνιας κατέγραψαν 15.836 εμφανίσεις ΑΤΙΑ. Οι Κόστα εκτιμούν ότι το φαινόμενο αυτό δεν οφείλεται στην «προτίμηση» των ΑΤΙΑ για τη Δυτική Ακτή, αλλά στα κλιματολογικά χαρακτηριστικά της Καλιφόρνιας και στις ελάχιστες νεφώσεις που σκεπάζουν τον ουρανό της πολιτείας.

Η λεπτομερής καταγραφή των περιστατικών αυτών και ο διαχωρισμός τους ανάλογα με την κάθε κομητεία δείχνει ότι ΑΤΙΑ έχουν εμφανιστεί σε κάθε σημείο των ΗΠΑ. Οι συγγραφείς, όμως, υπογραμμίζουν ότι οι «εμφανίσεις» αυτές έχουν σίγουρα σχέση με την προτίμηση των ΜΜΕ να καλύπτουν τέτοια γεγονότα.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ