Ν.Δ.: «Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν»

Ν.Δ.: «Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αυστηρό τόνο απαντά στις τουρκικές προκλήσεις αναφορικά με το Αγαθονήσι η Νέα Δημοκρατία ενώ παράλληλα ασκεί σκληρή κριτική στη στάση του Ελληνα υπ. Εθνικής Αμυνας, Π. Καμμένο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος:

«Η Τουρκία οφείλει, επιτέλους, να συνηθίσει και να αποδεχτεί την αυταπόδεικτη και θεμελιώδη αρχή ότι οι διμερείς σχέσεις των Κρατών διέπονται από συγκεκριμένους κανόνες και Διεθνείς Συνθήκες που πρέπει να γίνονται σεβαστές.

Με βάση αυτές, η Τουρκία έχει την υποχρέωση:        

• Να αποδεχθεί το καθεστώς στο Αιγαίο, όπως αυτό έχει καθορισθεί από το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες.

• Να εγκαταλείψει τους αυθαίρετους ισχυρισμούς και να αναγνωρίσει ότι “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο δεν υπάρχουν.

• Να σταματήσει την προκλητική παραβατική της συμπεριφορά που πυροδοτεί ένταση όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου

• Να αποδεχθεί ότι στις Δημοκρατίες υπάρχει σαφής διάκριση των εξουσιών, ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές και ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν αποτελεί εξαίρεση στον θεμελιώδη αυτόν δημοκρατικό κανόνα.

Τέλος, έχουμε επανειλημμένα ασκήσει αυστηρή κριτική στον επιφανειακό και ρηχό επικοινωνιακό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά θέματα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ταυτόχρονα, όμως, θεωρούμε απαράδεκτη κάθε προσβλητική τοποθέτηση που προέρχεται εκτός Ελλάδας για μέλη των δημοκρατικά εκλεγμένων Ελληνικών Κυβερνήσεων».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή