Στον τελικό του Κυπέλλου πέρασε η ΑΕΚ

Στον τελικό του Κυπέλλου πέρασε η ΑΕΚ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 1-0 στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, κερδίζοντας μόνον τις εντυπώσεις με την εξαιρετική απόδοσή του, αφού η ΑΕΚ, που προβλημάτισε με την εμφάνισή της τους 40.000 οπαδούς οι οποίοι βρέθηκαν στο Μαρούσι, πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό της 6ης Μαΐου. Η χθεσινοβραδινή ρεβάνς είχε «χιτσκοκικό φινάλε».

Με την έναρξη του αγώνα και οι δύο ομάδες επιχείρησαν να επιβάλουν το παιχνίδι τους και να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Καθώς κυλούσαν τα λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να κερδίζουν και να απειλούν. Στο 33΄ ο Μάριν απείλησε με σουτ την εστία του Ανέστη. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ χάθηκε στο 41΄. Σε σουτ του Γκάλο, ο Καπίνο δεν συγκράτησε την μπάλα, την οποία διεκδίκησαν οι Πατίτο και Ντα Κόστα, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για πέναλτι. Στο τελευταίο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες με σουτ των Μάριν και Ρομαό.

Στο δεύτερο μέρος και με τη συμπλήρωση μιας ώρας, ο Λεμονής άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1, περνώντας τους Καρντόσο και Ανδρούτσο στη θέση των Ανσαριφάρντ και Καμπιάσο. Αμέσως ο Χιμένεθ εφήρμοσε 4-3-3 με την είσοδο του Γαλανόπουλου αντί του Πατίτο. Η ρεβάνς πήρε «φωτιά» στο 83΄, όταν ο Ρομαό άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, ύστερα από λάθος των Μάνταλου, Γιόχανσον. Στο 92΄ ο Καρντόσο είχε κεφαλιά στο δοκάρι και στην αντεπίθεση ο Αλμέιδα πέταξε στα «σκουπίδια» κλασική ευκαιρία για το 1-1. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκαν ο Ανέστης (για περίπου ένα λεπτό ο Αλμέιδα υπερασπίστηκε την εστία της ΑΕΚ) και ο Ντα Κόστα.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες,Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (77΄ Αλμέιδα), Μάνταλος (90΄ Βάργκας), Πατίτο (62΄ Γαλανόπουλος), Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο (60΄ Ανδρούτσος), Μάρτινς, Μάριν (84΄ Ελιονούσι), Φορτούνης, Ανσαριφάρντ (57΄ Καρντόσο).

Το… τρίτο ημίχρονο

Δυστυχώς, το ντέρμπι είχε και τρίτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός γνωστοποίησε ότι θα προβεί σε επίσημη καταγγελία στα αρμόδια όργανα για την παρουσία χούλιγκανς στη φυσούνα και στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, αλλά και στη μεικτή ζώνη. Επίσης, οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν πως ο διαιτητής Σιδηρόπουλος αρνήθηκε κόκκινη κάρτα σε χτύπημα του Βράνιες στον Μάριν. Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν μεταξύ άλλων: «Ζήσαμε απόψε το τελευταίο επεισόδιο της “εξυγίανσης”, της παράνομης διοίκησης της ΕΠΟ, του κυρίου Κουτσοκούμνη, των διαιτητών, των χούλιγκανς, οι οποίοι αλώνιζαν στον αγωνιστικό χώρο, έφτυναν και έβριζαν ποδοσφαιριστές. Η “εξυγίανση” των λαθραίων, του υποκόσμου και των στοιχηματζήδων πηγαίνει, δυστυχώς, το ποδόσφαιρο στη Γ΄ Εθνική». Από την πλευρά της, η ΑΕΚ καταγγέλλει πως ο επικεφαλής της ΔΕΑΒ δέχθηκε επίθεση από ανθρώπους του Ολυμπιακού μετά τη λήξη του αγώνα, επειδή βιντεοσκοπούσε τον Καπίνο, ο οποίος, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, κατέστρεφε έναν πάγκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή