Κέρδη για τις αγορές της Ευρώπης

Κέρδη για τις αγορές της Ευρώπης

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνοδικά κινήθηκαν και χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έκτη διαδοχική μέρα. Η ευνοϊκή διάθεση των επενδυτών διαμορφώθηκε από το ότι επιχειρήσεις από διαφορετικούς κλάδους ανακοίνωσαν δυναμικά αποτελέσματα, αλλά και από τον απόηχο της νίκης Μακρόν στις γαλλικές εκλογές. Ο όμιλος ειδών πολυτελείας της Kering είχε άνοδο 9,7%, με τα έσοδα πρώτου τριμήνου να υπερβαίνουν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στον κλάδο των τραπεζών, η μετοχή της Credit Suisse ενισχύθηκε 2,7% μετά την ανακοίνωση σχεδίου χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων της. Επίσης, η ελβετική τράπεζα εμφάνισε υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη. Σύμφωνα με δεδομένα, που συγκέντρωσε το Bloomberg, εκτιμάται ότι στο σύνολο του 2017 ο κλάδος των ευρωπαϊκών τραπεζών θα έχει κέρδη 16%. Επιπλέον, οι επενδυτές αναμένουν τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ, από την οποία, πάντως, δεν πιστεύουν πως θα ανακοινωθούν αλλαγές στη νομισματική πολιτική. Το ευρώ υποχώρησε 0,46% προς το δολάριο στα 1,0875 δολάρια, ενώ στις δύο πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας λόγω Γαλλίας είχε άνοδο 2% και πλέον. Το Brent ενισχύθηκε 0,08%, στα 52,14 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο ο Ftse 100 είχε άνοδο 0,18%, στο Παρίσι ο Cac 40 έκλεισε 0,19% και στη Φρανκφούρτη ο Dax έκλεισε με 0,05%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή