Μέρκελ: «Η Βρετανία δεν θα έχει τα ίδια δικαιώματα με τα μέλη της ΕΕ»

Μέρκελ: «Η Βρετανία δεν θα έχει τα ίδια δικαιώματα με τα μέλη της ΕΕ»

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα τους Βρετανούς ότι δεν μπορούν να ελπίζουν ότι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις χώρες που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετά το Brexit, επικρίνοντας ορισμένες ψευδαισθήσεις που καλλιεργούνται προς αυτήν την κατεύθυνση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Μία τρίτη χώρα δεν θα έχει τα ίδια δικαιώματα ή προνόμια με μία χώρα μέλος», δήλωσε στο κοινοβούλιο η Γερμανίδα καγκελάριος, λίγες ώρες πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής που θα θέσει τις κόκκινες γραμμές της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για τους όρους του διαζυγίου με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Αγκυρα επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, δήλωσε επίσης η Άνγκελα Μέρκελ.

«Τόσο οι γερμανοτουρκικές, όσο και οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας επηρεάστηκαν από τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων», δήλωσε η καγκελάριος, αναφερόμενη στην έγκριση της συνταγματικής μεταρρύθμισης που ενισχύει τις εξουσίες του ισχυρού άνδρα της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και στις διώξεις που οργανώνει η τουρκική ηγεσία.

(Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή