Την Παρασκευή, εκτός απροόπτου, η αποφυλάκιση του Ακη Τσοχατζόπουλου

Την Παρασκευή, εκτός απροόπτου, η αποφυλάκιση του Ακη Τσοχατζόπουλου

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ολοκληρώθηκαν, παρά τις προσπάθειες των συνηγόρων υπεράσπισής του, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται με αποτέλεσμα ο Ακης Τσοχατζόπουλος να μην αποφυλακιστεί, τελικώς, σήμερα παρά το γεγονός ότι συγκεντρώθηκαν τα 200 χιλιάδες ευρώ που είχαν επιβληθεί από το δικαστήριο ως χρηματική εγγύηση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των συνηγόρων του η αποφυλάκιση του πρώην υπουργού, που κρατείται νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού, θα γίνει, εκτός απροόπτου, μέχρι αύριο το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο, χθες Τετάρτη, απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισής του για μείωση της χρηματικής εγγύησης των 200 χιλιάδων ευρώ, που αποτελεί έναν από τους πολλούς περιοριστικούς όρους που έχει επιβάλει το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Εκτός από την χρηματική εγγύηση η οποία τελικώς συγκεντρώθηκε από φίλους και συνεργάτες του Ακη Τσοχατζόπουλου το δικαστήριο έχει επιβάλει ως περιοριστικούς όρους και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων, παράδοση διαβατηρίου, υποχρέωση παραμονής σε συγκεκριμένη διεύθυνση και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου θα διαμένει.

Bρέθηκαν τα χρήματα για την εγγύηση

Νωρίτερα όπως έγινε γνωστό συγκεντρώθηκαν τα χρήματα της χρηματικής εγγύησης των 200 χιλιάδων ευρώ που του έχουν επιβληθεί από το δικαστήριο μεταξύ των άλλων περιοριστικών όρων για την αποφυλάκιση του.

Μία, μόλις, ημέρα, μετά την απόρριψη του αιτήματος από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για μείωση του ποσού της εγγύησης, όπως έγινε γνωστό από τους δικηγόρους του πρώην υπουργού, φίλοι και συνεργάτες του συγκέντρωσαν το ποσό και ενδέχεται – και εντός της ημέρας- ο Ακης Τσοχατζόπουλος να βγει από τη φυλακή.

Το δικαστήριο, Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, όπου διεξάγεται η δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών σε δεύτερο βαθμό, έχει επιβάλει σειρά περιοριστικών όρων στον πρώην υπουργό για να αποφυλακιστεί μεταξύ των οποίων, πέραν της εγγυήσεως, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων, παράδοση διαβατηρίου, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και άλλα.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη για μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα ενώ σε ποινές πολυετών καθείρξεων έχουν καταδικαστεί συγγενικά του πρόσωπα και στενοί του συνεργάτες.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή