Καταψήφισαν το ψήφισμα κατά Μαδούρο ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ

Καταψήφισαν το ψήφισμα κατά Μαδούρο ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ευρύτατη πλειοψηφία 450 βουλευτών υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το ψήφισμα – κόλαφο για τον ηγέτη της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο.

Σύμφωνα με την καταγραφή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, το ψήφισμα καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, Κ. Κούνεβα και Σ. Κούλογλου, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν ψήφο αποχής και απλώς εκ παραδρομής φάνηκε ότι έριξαν αρνητική ψήφο. Οπως εξηγούσε μάλιστα, κατά πληροφορίες, ο κ. Παπαδημούλης, επιχειρώντας να εξηγήσει εν πολλοίς τη στάση της αποχής, η αντιμετώπιση της κλιμακούμενης έντασης και των φαινομένων βίας απαιτεί επειγόντως πρωτοβουλίες εκτόνωσης, μέσω οργανωμένου διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, με πλήρη σεβασμό στους κανόνες της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Ωστόσο, Ελληνες ευρωβουλευτές που συμμετείχαν στη διαδικασία σημειώνουν ότι επρόκειτο για ονομαστική ψηφοφορία και οι προαναφερθέντες βουλευτές πάτησαν κανονικά το κουμπί, επιλέγοντας αρνητική ψήφο.

Ο Κώστας Χρυσόγονος, επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, απείχε από την ψηφοφορία.

Το ψήφισμα, μεταξύ άλλων, καταδικάζει το καθεστώς Μαδούρο για τη βίαιη καταστολή ειρηνικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, κάνοντας λόγο ακόμα και για χρήση άτακτων ένοπλων ομάδων από την κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή