Ο Μαδούρο αυξάνει τον κατώτατο μισθό κατά 60%

Ο Μαδούρο αυξάνει τον κατώτατο μισθό κατά 60%

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΡΑΚΑΣ. Αύξηση 60% στον κατώτατο μισθό χορήγησε την Κυριακή στους εργαζομένους της Βενεζουέλας ο πρόεδρος Μαδούρο, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να προστατέψει το λαϊκό εισόδημα από τον καλπάζοντα πληθωρισμό. Παράλληλα, παρέδωσε τα κλειδιά σε εκατοντάδες νέους ιδιοκτήτες εργατικών κατοικιών, επεκτείνοντας ένα στεγαστικό πρόγραμμα που έχει χορηγήσει 1,6 εκατομμύρια διαμερίσματα στους φτωχούς της χώρας από την εποχή του προκατόχου του Ούγκο Τσάβες.

Διαδηλώσεις

Τους τελευταίους μήνες, η Βενεζουέλα συγκλονίζεται από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, στη διάρκεια των οποίων έχουν χάσει τη ζωή τους 29 άνθρωποι και έχουν γίνει πάνω από 1.300 συλλήψεις. Ο Μαδούρο υποστηρίζει ότι η κυβέρνησή του υφίσταται οικονομικό πόλεμο από την ολιγαρχία της χώρας και έχει χορηγήσει «επίδομα οικονομικού πολέμου» στους συνταξιούχους ως αντιστάθμισμα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το πρακτορείο Associated Press αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος της Βουλής Χούλιο Μπόρχες έχει απευθύνει επιστολές στους διευθυντές μεγάλων διεθνών τραπεζών, όπως στον Τζον Κράιαν της Deutsche Bank, ζητώντας τους να μη διευκολύνουν τις συναλλαγές της χώρας του. Η κυβέρνηση Μαδούρο ζήτησε τη συνδρομή της τράπεζας για να ρευστοποιήσει τμήμα των αποθεμάτων χρυσού της χώρας. «Υποστηρίζοντας αυτή τη συναλλαγή, βοηθάτε μια κυβέρνηση την οποία η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει ως δικτατορική», έγραψε ο Μπόρχες.

Η κυβέρνηση Μαδούρο έχει εκλεγεί δημοκρατικά και διατηρεί σημαντική βάση υποστηρικτών, αν και οι οικονομικές δυσχέρειες που προκαλούνται από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου έχουν οδηγήσει σε πτώση της δημοφιλίας της και σε μεγαλύτερο κυβερνητικό αυταρχισμό.

«Είμαστε εδώ για να φροντίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων, των πιο ταπεινών, όχι τα προνόμια της ολιγαρχίας», δήλωσε την Κυριακή ο Μαδούρο, καθώς οι υποστηρικτές του ετοιμάζονταν για τη χθεσινή διαδήλωση της Πρωτομαγιάς και την αντιπαράθεση με τις αντιδιαδηλώσεις της αντιπολίτευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή