ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: «Το στοίχημα είναι να βγούμε από τα μνημόνια το 2018»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η κυβέρνηση δεν έχει ευθύνη για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνοντας πως πλέον «το στοίχημα είναι να βγούμε από τα μνημόνια το 2018».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, μετά την ανακοίνωση ότι υπήρξε συμφωνία, σχολίασε πως «το θέμα είναι πώς θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τη συμφωνία για να δώσουμε δυνατότητες στην ελληνική οικονομία να κερδίσει το χαμένο έδαφος μέχρι το 2019».

Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να ωραιοποιούνται καταστάσεις και πως θα πρέπει να περιγράφονται οι δυσκολίες αναγνωρίζοντας ότι «δεν υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα πως έχει διαμορφωθεί σταθερότητα στους όρους».

Σημείωσε ακόμα πως «η συζήτηση, έτσι όπως ξεκίνησε για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, έβαλε ζητήματα που τουλάχιστον οι περισσότεροι πίστευαν ότι έχουν κλείσει. Η κυβέρνηση προσπάθησε να αντισταθμίσει το άνοιγμα αυτής της συζήτησης σε θέματα που θεωρητικά έχουν κλείσει και άρα θα λαμβάνονται μέτρα, με την ψήφιση των αντίμετρων. Το αν και κατά πόσον αυτό που ονομάζουμε δημοσιονομικό μηδενικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί στο επίπεδο των γενικών στόχων, θα μπορέσουμε να το κάνουμε πραγματικότητα, έτσι ώστε να έχουμε και ένα κοινωνικό μηδενικό αποτύπωμα στον καθένα ξεχωριστά, εκεί είναι η δυσκολία και η δουλειά της κυβέρνησης».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ