Ευθεία παρέμβαση Σαββίδη υπέρ Τσίπρα, κατά Μητσοτάκη

Ευθεία παρέμβαση Σαββίδη υπέρ Τσίπρα, κατά Μητσοτάκη

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πλήρη στήριξή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως αποτελεί «προϋπόθεση επιτυχίας για το μέλλον» εκφράζει σε συνέντευξή του ο Ιβάν Σαββίδης. Προχωρά μάλιστα και στην παρομοίωσή του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν λέγοντας πως ακούγοντας τον στη Βουλή κατά τη σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την τροπολογία που αφορούσε στη διαγραφή προστίμου 38 εκατ. ευρώ από λαθρεμπόριο της ΣΕΚΑΠ, που σήμερα ανήκει στον ίδιο, ήθελε να τον χειροκροτήσει.

Σε μία πρωτοφανή, για επιχειρηματία, παρέμβαση στα δημόσια πράγματα, ο κ. Σαββίδης με συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, δηλώνει την ισχυρή στήριξή του προς τον Πρωθυπουργό και δεν κρύβει, κάθε άλλο, τις κακές σχέσεις του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Άκουσα την ομιλία του πρωθυπουργού και μου φάνηκε ότι ήταν ένας πραγματικός λόγος. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως πίστευε αυτά που έλεγε. Κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Στο συγκεκριμένο θέμα της ΣΕΚΑΠ ήταν πραγματιστής κι έπραξε με υψηλό συναίσθημα ηθικής και πρακτικής. Κάλεσε να γίνει διάλογος επί της ουσίας. Αναγνώρισε λοιπόν ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που δυσκολεύει τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Και υπάρχουν διαδικαστικά ζητήματα. Εγώ ζήτησα να γίνει διάλογος επί της ουσίας. Όχι επί των διαδικασιών. Για εμένα επρόκειτο λοιπόν για νίκη του Τσίπρα γιατί αυτός κάλεσε τη Βουλή να μιλήσουν επί της ουσίας για να συζητήσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Για το αν θα πρέπει να βοηθιούνται οι επενδύσεις ή αν θα πρέπει να εμποδίζονται. Και δεν έχει σημασία αν το συγκεκριμένο ζήτημα άγγιξε τον Σαββίδη. Σαν εμένα υπάρχουν χιλιάδες επενδυτές», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Ιβάν Σαββίδης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα, στρέφεται επίσης ανοιχτά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας πως «δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός και πως με τη στάση του διώχνει τους επενδυτές». Μάλιστα, ρίχνει το γάντι προς τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας πως «κατά τη δική μου άποψη ο κ. Σαμαράς έπρεπε να έλθει και να σηκωθεί να μιλήσει. Να πει στον κ. Τσίπρα "εγώ σε στηρίζω επειδή εσύ διορθώνεις εκείνα τα λάθη τα οποία έκανε το κόμμα μου". Ο κ. Σαμαράς έπρεπε να πει την αλήθεια. Στην απόκτηση της ΣΕΚΑΠ δεν υπήρχε καμία επιχειρηματική ιδέα. Καμία!». Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι πιέστηκε από την τότε κυβέρνηση να αναλάβει τη ΣΕΚΑΠ προκειμένου να μην πτωχεύσει και περάσει στα χέρια τουρκικού ομίλου, ότι δεν είχε γνώση για το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην εταιρεία για λεθρεμπόριο, όταν ήταν υπό τη διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, και ότι, εάν δεν υπήρχε ανάληψη της ευθύνης για το πρόστιμο από το Δημόσιο, θα κινήσει τις διαδικασίες πτώχευσης της εταιρείας.

Ο ομογενής επιχειρηματίας προαναγγέλλει επίσης την απόκτηση σύντομα ενός από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια της χώρας ενώ εκφράζει ενδιαφέρον τόσο για τον Πήγασο όσο και για τον ΔΟΛ που βρίσκονται σε διαδικασία εύρεσης στρατηγικού επενδυτή.Παρόλα αυτά, όπως έγινε γνωστό στον απόηχο της συνέντευξης, ο κ. Σαββίδης θα κινηθεί νομικά κατά τη εφημερίδας τα Νέα αναφορικά με σημερινό τους πρωτοσέλιδο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή