ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η υπουργός Αμυνας ματαίωσε την επίσκεψή της στις ΗΠΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι ματαιώνει την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει αυτήν την εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, προκειμένου να επικεντρωθεί στη σύλληψη ενός στρατιωτικού ο οποίος φέρεται ότι σχεδίαζε μια επίθεση.

Η Φον ντερ Λάιεν είχε προγραμματίσει μια επίσκεψη, αύριο και την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, όπου θα συναντούσε τον Αμερικανό ομόλογό της Τζιμ Μάτις αλλά και άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους.

«Η βασική προτεραιότητα της υπουργού είναι να αποσαφηνίσει τις περιστάσεις που σχετίζονται με την υπόθεση του υπολοχαγού Α. από το Ίλκιρχ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. Το Ίλκιρχ είναι μια πόλη στα νότια του Στρασβούργου όπου βρίσκεται η βάση του γερμανικού στρατού στην οποία ήταν αποσπασμένος ο υπολοχαγός ο οποίος ταυτόχρονα είχε καταφέρει να πείσει τις αρχές ότι ήταν Σύρος και είχε λάβει καθεστώς πρόσφυγα. Ο συλληφθείς φέρεται ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει μια επίθεση και να επιρρίψει την ευθύνη στους πρόσφυγες.

(πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ