Ευ. Βενιζέλος: Με όρους τα μέτρα για το χρέος

Ευ. Βενιζέλος: Με όρους τα μέτρα για το χρέος

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η χώρα, δυστυχώς, λόγω του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει σε μνημόνιο μακράς διαρκείας και τα μέτρα για το χρέος θα δίνονται σταδιακά, εφόσον θα συμμορφώνεται σε κάποιους όρους». Την απαισιόδοξη αυτή εκτίμηση έκανε χθες βράδυ ο Ευ. Βενιζέλος (Αlpha). Διατύπωσε μάλιστα την άποψη πως ακόμη και οι θεσμοί έχουν καταλάβει την κυβέρνηση και «παίζουν» με τις κραυγαλέες ανακολουθίες της, καθώς ξέρουν ότι «πήγε από το ένα άκρο, του “επονείδιστου και διαγραπτέου χρέους”, στο άλλο, δηλαδή “γλείφω εκεί που έφτυνα” και θέλω το συμπλήρωμα του PSΙ, αλλά δεν ξέρω πώς να το ζητήσω και φορτώνω τελικά τη χώρα με σκληρούς όρους, μεταθέτοντάς τους στους επόμενους».

Με απαξιωτικό τρόπο μίλησε και για τον πρωθυπουργό. «Ενώ έλεγε ότι “είμαστε εγκληματίες γιατί έχουμε συμφωνήσει υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα” τώρα το παίζει πολύ μάγκας και πολύ ωραίος, με το επιχείρημα ότι αντί για πλεόνασμα 0,5%, πέτυχε 3,9%», είπε κ. Βενιζέλος και υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας δεν καταλαβαίνει καν ότι μαζεύοντας 7 δισ. από τους πολίτες αντί 900 εκατομμύρια, όχι μόνον στραγγαλίζει την οικονομία αλλά δικαιώνει τον ισχυρισμό του κ. Σόιμπλε, ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει 3,5% πλεόνασμα για πολλά χρόνια.

Απολύτως διακριτή θέση, όμως, κράτησε ο κ. Βενιζέλος και έναντι της επίσημης γραμμής του ΠΑΣΟΚ. Εκτιμώντας μάλιστα πως αρκετοί στη Χαρ. Τρικούπη αρέσκονται στην ιδέα να μείνουν στην ασφάλεια της αντιπολίτευσης μετά τις εκλογές, τόνισε ότι εκείνος δεν εμπιστεύεται καθόλου τη Ν.Δ. να καθορίσει μόνη της τις εξελίξεις και άφησε έτσι να εννοηθεί ότι η κ. Γεννηματά πρέπει οπωσδήποτε να μετάσχει στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα και «να μην επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να έχει εκείνος το κλειδί των εξελίξεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή