Υπηρεσίες υγείας σε πέντε νησιά από την Axion Hellas

Υπηρεσίες υγείας σε πέντε νησιά από την Axion Hellas

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την εξόρμηση ενός στολίσκου από φουσκωτά πλεούμενα, η εθελοντική οργάνωση Axion Hellas βρέθηκε από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου σε πέντε ελληνικά νησιά για να προσφέρει υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευσης και πολιτισμού. Φολέγανδρος, Θηρασιά, Σαντορίνη, Λέβιθα και Κίναρος ήταν οι πέντε σταθμοί του 2ου Διάπλου Axion Hellas 2017.

Πρώτος σταθμός του 2ου Διάπλου ήταν η Φολέγανδρος (27-28 Απριλίου), όπου πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά σεμινάρια στους μαθητές του νησιού για θέματα σχετικά με τη διατροφή και την άθληση, καθώς και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Οι εθελοντές χορήγησαν εξοπλισμό και αναλώσιμα στα σχολεία της Φολεγάνδρου. Σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο γυναικών πραγματοποιήθηκε πλήθος ιατρείων, ειδικά για τις γυναίκες, ενώ το βράδυ της 27ης Απριλίου διοργανώθηκε εκδήλωση με θέμα «Γυναίκα και υγεία». Το πρωινό της 28ης Απριλίου περιελάμβανε μικροβιολογικές εξετάσεις και αναχώρηση στη συνέχεια για τη Θηρασιά, όπου το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν ιατρικές εξετάσεις στο σχολείο και στο αγροτικό ιατρείο, ενώ παράλληλα διεξήχθησαν συζητήσεις με τους μαθητές και θεατρικό παιχνίδι. Και στη Θηρασιά παραδόθηκαν αναλώσιμα στα σχολεία. Το πρωί της 29ης Απριλίου πραγματοποιήθηκαν αιμοληψίες και μικροβιολογικές εξετάσεις στη Θηρασιά και τα μέλη της Axion Hellas αναχώρησαν για Σαντορίνη.

Στη Σαντορίνη πραγματοποιήθηκαν, στις 29-30 Απριλίου και την 1η Μαΐου, πλήθος εκδηλώσεων (εκπαιδευτικών και πολιτιστικών) σε σχολεία (Καρτεράδο, Εμπορειό), καθώς και ιατρικές εξετάσεις σε πολλά σημεία στο νησί, ενώ πολύ ενδιαφέρουσα ήταν και η εκδήλωση με θέμα «Υγεία και πρόληψη». Επίσης, οι εθελοντές της Axion Hellas άνοιξαν τις ιατρικές τους τσάντες και πραγματοποίησαν πολλές εξετάσεις στο Πτωχοκομείο Σαντορίνης, στο οποίο άφησαν και χρηματική ενίσχυση. Την 1η Μαΐου τα φουσκωτά έφθασαν και στα απομονωμένα μικρά νησιά Λέβιθα και Κίναρος και πραγματοποίησαν ιατρικές εξετάσεις στους λιγοστούς κατοίκους τους.

Η Axion Hellas κινητοποιείται για να προσφέρει υπηρεσίες στην κοινωνία, ειδικά στις ευάλωτες ομάδες που ζουν σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές των ελληνικών νησιών και της ελληνικής ηπειρωτικής χώρας. Λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και της απόστασης από τα μεγάλα αστικά κέντρα, οι περιοχές αυτές στερούνται εύκολης πρόσβασης σε βασικά αγαθά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή