Εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια πανελλαδικά

Εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια πανελλαδικά

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (8-14 Μαΐου), που οργανώνει ο ΟΗΕ και ο ΠΟΥ, με στόχο τον περιορισμό της ταχύτητας στις οδικές μεταφορές. Εκδηλώσεις διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα (SOSTE), επισημαίνοντας πως ειδικά στην Ελλάδα είναι μεγάλη η ευθύνη των υψηλών ταχυτήτων για το αίμα στην άσφαλτο. Στην Αθήνα, διοργανώνεται εκδήλωση σήμερα Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Art Garage (Σολωμού 13, 3ος όροφος), με θέμα «Χαμηλώνουμε ταχύτητες – Σώζουμε ζωές». Αντίστοιχα υπάρχουν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, όταν ένα όχημα τρέχει με 30 χλμ./ώρα και χτυπήσει πεζό ή ποδηλάτη, η πιθανότητα θανάτου είναι 10%, ενώ, εάν η σύγκρουση συμβεί με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα, ξεπερνάει το 80%! Στην Ελλάδα το συνηθισμένο όριο ταχύτητας στην πόλη είναι τα 50 χλμ./ώρα, ενώ σε πολύ λίγες περιοχές (π.χ. γύρω από σχολεία) υπάρχουν ζώνες με όριο ταχύτητας τα 30 χλμ. (και τα δύο παραβιάζονται). Την ίδια ώρα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις πέφτουν τα όρια ταχύτητας εντός του οικιστικού ιστού, όπως στη Σουηδία, όπου είναι μέχρι 40 χλμ./ώρα, ή στη Βρετανία, όπου το 1/4 των δήμων έχει υιοθετήσει τα 30 χλμ./ώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή