Flashback στην 11η Μαΐου

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 11η Μαΐου-1

Αστυνομικοί με κράνη και γκλοπ συνοδεύουν μία ομάδα συλληφθέντων φοιτητών στο αρχηγείο της αστυνομίας, διασχίζοντας μία θάλασσα πετρών, τούβλων και τσιμέντου, μετά από μία νύχτα συγκρούσεων στο Καρτιέ Λατέν του Παρισιού, κατά τη διάρκεια των αναταραχών του Μάη του 1968. (AP Photo)

 

Flashback στην 11η Μαΐου-2

Ο ηγέτης της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), Γιασέρ Αραφάτ, κάνει το σήμα της νίκης, ενώ η Ορτένσια Μπούσι ντε Αλιέντε, σύζυγος του εκλιπόντα πρώην προέδρου της Χιλής, Σαλβαντόρ Αλίεντε,  τον χειροκροτάει, μετά την ομιλία του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, το 1984. Ο Αραφάτ και η Ορτένσια Μπούσι έτυχαν πανηγυρικής υποδοχής από τους 2.400 σύνεδρους που συμμετείχαν στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος. (AP Photo/SARIS)

 

Flashback στην 11η Μαΐου-3

Το πρώτο νόμισμα του ευρώ με το γαλλικό ρητό και βασικό σύνθημα της Γαλλικής Επανάστασης «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα» κόβεται στην πόλη Πεσάκ της νοτιοδυτικής Γαλλίας, το 1998. Τα νομίσματα του ευρώ είναι τα πρώτα που κόβονται στην Ευρώπη και θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά την 1η Ιανουαρίου 2002. (AP Photo/Bod Edme)

 

Flashback στην 11η Μαΐου-4

Η Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (ΕΡΕ) του Κωνσταντίνου Καραμανλή κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τις βουλευτικές εκλογές, λαμβάνοντας ποσοστό 41,46% και σχηματίζοντας αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 1958. Η Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (ΕΔΑ) αναδεικνύεται αξιωματική αντιπολίτευση, λαμβάνοντας το εντυπωσιακό ποσοστό του 24,42%. Μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015, το συγκεκριμένο ποσοστό αποτελούσε τη μεγαλύτερη εκλογική επιτυχία της Αριστεράς στη χώρα.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή