Ο πρώτος θηλασμός μέσα στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας

Ο πρώτος θηλασμός μέσα στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΜΠΕΡΑ. Μια γερουσιαστής των Πρασίνων έγραψε ιστορία στην πολιτική ζωή της Αυστραλίας, καθώς έγινε η πρώτη πολιτικός που θήλασε μέσα στο Κοινοβούλιο.

Η Λαρίσα Γουότερς επέστρεψε στη Γερουσία για πρώτη φορά χθες Τρίτη μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της –ενός κοριτσιού– το οποίο και πήρε μαζί της στην αίθουσα για να το θηλάσει στη διάρκεια ψηφοφορίας.

«Είμαι τόσο περήφανη που η κόρη μου Αλάια είναι το πρώτο μωρό που θηλάζει μέσα στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο! Χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες και γονείς στη Βουλή», έγραψε στο Twitter. Ο θηλασμός μέσα στους χώρους της Βουλής είναι συνέπεια των νέων κανονισμών που θεσπίστηκαν τον περασμένο χρόνο για τη δημιουργία ενός πιο «φιλικού προς την οικογένεια» Κοινοβουλίου, στον απόηχο ενός «baby boom» που παρατηρήθηκε μεταξύ των πολιτικών. Βάσει των προηγούμενων κανονισμών τα παιδιά αποκλείονταν από τους χώρους της Βουλής.

Η βουλευτής των Εργατικών Κέιτι Γκάλαχερ δήλωσε ότι θα πρέπει να μνημονευθεί το γεγονός. «Οι γυναίκες το κάνουν στα Κοινοβούλια όλου του κόσμου… Είναι εξαιρετικό να βλέπουμε ότι μπορεί να συμβεί σήμερα στη Γερουσία», δήλωσε στο δίκτυο Sky News.

«Οι γυναίκες θα συνεχίσουν να κάνουν παιδιά και να θέλουν να δουλεύουν τους και να βρίσκονται στον χώρο εργασίας τους και να φροντίζουν το μωρό τους… η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να το αποδεχθούμε αυτό», είπε η ίδια.

Πράγματι, ο θηλασμός φαίνεται να έχει σχέση με ένα ευρύ φάσμα ευεργετικών δράσεων για την υγεία των μωρών και να ωφελεί σημαντικά τα βρέφη. Μια νέα μελέτη υποδεικνύει ότι τα βακτήρια τα οποία μεταφέρονται από τις μητέρες στα παιδιά που θηλάζουν είναι τουλάχιστον μερικώς υπεύθυνα για τις θετικές συνέπειες του θηλασμού.

Ειδικότερα, οι ερευνητές εστίασαν το ενδιαφέρον τους στο λεγόμενο μικροβίωμα, το σύνολο δηλαδή των βακτηρίων, ιών και μυκητών που ζουν πάνω ή μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Προκειμένου να καταλήξουν σε σαφή συμπεράσματα εξέτασαν 107 ζευγάρια μητέρων και νεογνών, αναζητώντας μικροοργανισμούς στο στήθος της μητέρας και στο γάλα του, ενώ ταυτόχρονα εξέτασαν και τα κόπρανα των μωρών προκειμένου να διαπιστώσουν ποια βακτήρια υπήρχαν στα έντερα των παιδιών.

Την ίδια στιγμή, τα δύο τρίτα των γυναικών ιατρών καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα διακρίσεων εξαιτίας του φύλου τους, ενώ το ένα τρίτο των γυναικών αυτών καταγγέλλει ότι έγιναν διακρίσεις εναντίον του εξαιτίας της εγκυμοσύνης, της άδειας μητρότητας ή του θηλασμού.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι γυναίκες που έπεσαν θύματα διακρίσεων είχαν περισσότερες πιθανότητες να νιώθουν εξαντλημένες και ψυχικά κατάκοπες αλλά ήταν και αυτές που έβλεπαν με πιο θετικό βλέμμα τις αλλαγές στον εργασιακό χώρο που θα μπορούσαν να τους διευκολύνουν τη ζωή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή