Εκκρεμότητα, οι αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση

Εκκρεμότητα, οι αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέμα των αλλαγών στον νόμο 4415/2016 για την ιδιωτική εκπαίδευση είναι η βασική εκκρεμότητα του υπουργείου Παιδείας ως προς τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο συμπληρωματικό μνημόνιο. Η ηγεσία του υπουργείου είχε χθες διαβουλεύσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα αλλάξει ο νόμος. Οπως λέει το συμπληρωματικό μνημόνιο, «ως προαπαιτούμενο, η κυβέρνηση πρέπει να ευθυγραμμίσει τον νόμο 4415/2016 με τις δεσμεύσεις του προγράμματος σχετικά με την πολιτική για την αγορά εργασίας. Η αιτιολόγηση των απολύσεων πρέπει να προσαρμοστεί και να τις χειρίζονται επιτροπές με συνθέσεις οι οποίες θα εξασφαλίζουν την αντικειμενική κρίση». Σήμερα, αρμόδιο για να αξιολογήσει εάν η απόλυση είναι καταχρηστική είναι συμβούλιο που αποτελείται από εκπροσώπους των σχολαρχών, των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και του υπουργείου. Το υπουργείο έχει προτείνει στο συμβούλιο να μετέχει δικαστικός λειτουργός και εκπρόσωποι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Στο θέμα πάντως των μέτρων που θα υπογράψει άμεσα το υπουργείο Παιδείας εστίασε η Ωρα Αποφάσεων, σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο. Οπως ανέφερε, «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Γαβρόγλου απέκρυψαν επιμελώς ότι ήδη έχουν αναλάβει δεσμεύσεις για την παιδεία που περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα του μνημονίου, που θα ψηφίσουν τις επόμενες ημέρες. Στη σελίδα 30 του αενάως παρατεινόμενου, λόγω ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μνημονίου, δεσμεύονται, για επικαιροποίηση από αυτούς της τόσο μισητής μελέτης του ΟΟΣΑ και για τριετές πλάνο μεταρρυθμίσεων που αφορά από τις ώρες εργασίας των εκπαιδευτικών, οι οποίες προφανώς θα αυξηθούν, μέχρι την πολεμηθείσα λυσσαλέα από τον ΣΥΡΙΖΑ αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα, η οποία πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Μάιο. Επίσης, δεσμεύονται για την πολιτική για την ιδιωτική εκπαίδευση. Ενώ λοιπόν ανακοινώνουν μεγαλόπνοα σχέδια που όλοι ξέρουν ότι δεν θα υλοποιήσουν, κρατούν μυστική τη συμφωνία για τα προαπαιτούμενα που είναι θέμα ημερών να υλοποιήσουν».

Ο κ. Γαβρόγλου

Τέλος, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε χθες (ΣΚΑΪ) ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί ν/σ που θα προσδιορίζει τις διαδικασίες επιλογής των διευθυντών, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Μπαλτά – Κουράκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή