Γαλλία: Η λίστα των 428 του «Εμπρός!»

Γαλλία: Η λίστα των 428 του «Εμπρός!»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Κατάλογο 428 υποψηφίων βουλευτών του κόμματος «Εμπρός!», του εν αναμονή προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο γραμματέας του κινήματος, Ρισάρ Φεράν, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 11ης Ιουνίου.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την τύχη του τέως πρωθυπουργού των Σοσιαλιστών, Μανουέλ Βαλς, ο Φεράν αποκάλυψε ότι αν και ο Βαλς δεν θα ενταχθεί στις λίστες του «Εμπρός!», το κόμμα του Μακρόν δεν θα κατεβάσει υποψήφιο στην περιφέρεια του Βαλς, το Εβρί.

«Οι υποψήφιοι μας υπογράφουν την επάνοδο των πολιτών στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής. Ο κατάλογος των 428 υποψηφίων καταρτίστηκε ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο των 19.000 αιτήσεων που κατατέθηκαν από τις 19 Ιανουαρίου, ενώ στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι χιλιάδες αιτήσεις που κατατέθηκαν τις τελευταίες ημέρες», είπε ο Φεράν. Από τους επιλαχόντες υποψηφίους, οι μισοί είναι γυναίκες, 52% από αυτούς δεν έχουν πολιτευθεί στο παρελθόν και 95% δεν είναι εν ενεργεία βουλευτές. Από αυτούς, το 93% εργάζεται, 2% αναζητούν εργασία, 4% είναι συνταξιούχοι και 1% φοιτητές. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 46 έτη, με τον νεότερο να έχει ηλικία 24 ετών και τον πρεσβύτερο 72.

Σε ό,τι αφορά τους εν ενεργεία βουλευτές, 24 από αυτούς –όλοι προερχόμενοι από το Σοσιαλιστικό Κόμμα– θα κατέβουν με τα ψηφοδέλτια του «Εμπρός!», ενώ ο κ. Φεράν αποκάλυψε ότι «σημαντικός αριθμός» φακέλων αιτήσεων από βουλευτές των Σοσιαλιστών απορρίφθηκαν από την επιτροπή επιλογής. Μεταξύ των υποψηφίων ξεχωρίζουν ο πρώην επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας RAID, Ζαν-Μισέλ Φοβέργκ, ο οποίος ηγήθηκε της επιχείρησης με στόχο τη σύλληψη του εγκεφάλου των επιθέσεων του 2015 στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ. Υποψήφια με το κόμμα του Μακρόν θα είναι και η Κλερ Τασαντίτ Ουντ, η αδελφή της οποίας σκοτώθηκε στην επίθεση στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν στο Παρίσι, την 13η Νοεμβρίου 2015.

Στο ψηφοδέλτιο του «Εμπρός!» βρίσκεται επίσης ο δικαστής Ερίκ Αλφέν, ειδικευμένος σε υποθέσεις διαφθοράς και ιδρυτής της οργάνωσης κατά της διαφθοράς Anticor. Την Κυριακή, μετά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ο πρόεδρος Μακρόν θα ανακοινώσει το όνομα του πρωθυπουργού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή