Τσακαλώτος: Γιατί δεν παραιτήθηκα εξαιτίας της μείωσης του αφορολόγητου

Τσακαλώτος: Γιατί δεν παραιτήθηκα εξαιτίας της μείωσης του αφορολόγητου

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα «αντίμετρα» απέτρεψαν τον κ. Τσακαλώτο από το να παραιτηθεί από υπουργός Οικονομικών εξαιτίας της μείωσης του αφορολόγητου, σε επίπεδα κάτω από εκείνα που ο ίδιος είχε προσδιορίσει παλαιότερα ως το όριο για την παραμονή του στην κυβέρνηση.

Με πρώτους τους κ. Α. Λοβέρδο και Μ. Βορίδη, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η ΝΔ έθεταν από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η συμφωνία για μεγάλη μείωση του αφορολογήτου το θέμα της «συνέπειας» του επικεφαλής του Οικονομικού επιτελείου έναντι της συγκεκριμένης προσωπικής του δέσμευσης. Οι δύο προαναφερθέντες βουλευτές και σήμερα αναφέρθηκαν εκ νέου στο θέμα, παρόντος αυτή τη φορά του κ. Τσακαλώτου, στη συνεδρίαση των Επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

«Τον Μάιο του 2016 αντιμετωπίζαμε τους Θεσμούς που ήθελαν μέτρα «κοφτά» και για το αφορολόγητο. Τότε (Σ.σ. εκείνη την  περίοδο είχε γίνει εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών και η επίμαχη δήλωση) παλέψαμε και τα καταφέραμε. Τώρα το ΔΝΤ ήθελε κι άλλη μείωση του αφορολόγητου. Τώρα κι εμείς παλέψαμε για αντίμετρα, και τα φέρνουμε. Αυτή είναι η διαφορά» είπε ο κ. Τσακαλώτος. Της «διευκρινιστικής» αυτής δήλωσης είχε προηγηθεί ένταση εξαιτίας κάποιων εκφράσεων τόσο του κ. Τσακαλώτου, όσο και του κ. Λοβέρδου, που κρίθηκαν μη αρμόζουσες για το χώρο του Κοινοβουλίου.

Η αρχή είχε γίνει με το σχόλιο του υπουργού Οικονομικών στην «υπενθύμιση» εκ μέρους του κ. Βορίδη, ότι πρέπει να εξηγήσει επιτέλους το γιατί δεν υλοποιεί την δέσμευσή του να παραιτηθεί, αφού με το πολυνομοσχέδιο προβλέπεται μεγάλη μείωση του αφορολόγητου.

«Κύριε Βορίδη, δεν περίμενα από εσάς να πέσετε στο επίπεδο του κ. Λοβέρδου», περιορίστηκε να σχολιάσει ο κ. Τσακαλώτος.

Οπως ήταν αναμενόμενο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αντέδρασε – και το έπραξε με τρόπο οξύ: «Παντελονάκια δεν φοράτε; Είχατε πει ότι θα παραιτηθείτε. Δεν έχετε τσίπα πάνω σας» είπε, πυροδοτώντας αντιδράσεις από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οραματιζόμαστε μια κοινωνία που όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στη  πράξη θα λέμε πως ό,τι είναι αρσενικό δεν είναι απαραιτήτως καλό, και ό,τι θηλυκό δεν είναι απαραιτήτως κακό», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Τσακαλώτος, συγκρίνοντας εκείνο που είπε λίγο πριν ο Α. Λοβέρδος, με πρόσφατη φράση του χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλ.Κασιδιάρη («Μάνταμ Τσακαλώτος» είχε πει).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή