Η αναφορά Μητσοτάκη στην «σελίδα 233 του νέου μνημονίου»

Η αναφορά Μητσοτάκη στην «σελίδα 233 του νέου μνημονίου»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της δευτερολογίας του αναφέρθηκε στην «σελίδα 233» του μνημονίου, η οποία αφορά στο PSI του 2012. Χαρακτηριστικά είπε: «Παγιδεύεστε. Είπα με μεγάλη σαφήνεια για το ζήτημα του χρέους. Κακώς οι πιστωτές δεν έχουν κάνει ακόμα τη ρύθμιση του χρέους. Αυτά είπα στον Σόιμπλε, αυτά λέω κι εγώ. Θα περίμενα να μην επαναλάβετε αυτά που λέτε συνήθως για καταστροφικό PSI, γιατί διαβάζω στη σελίδα 233 του μνημονίου, ότι παραδέχεστε επί λέξη ότι "τα τελευταία χρόνια η σύνθεση και η δομή του χρέους, βελτιώθηκαν". Αυτά που λοιδωρούσατε και τώρα δέχεστε πως ήταν ωφέλιμα»

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως αυτό είναι αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης του 2012.

Με αυτό ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να αναδείξει πως ο κ. Τσίπρας έχει παραδεχτεί την αναδιάρθρωση του 2012 με την υπογραφή του, κάτι που δεν παραδέχεται στα λόγια.

Όσον αφορά τα μέτρα ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε «Θα μας πείτε τίποτα για τα μέτρα, κ. Τσίπρα; Οι μειώσεις των συντάξεων υπήρξαν στην ομιλία σας; Μόνο τα αντίμετρα υπάρχουν;» και πρόσθεσε πως «Η μόνη χώρα που είναι σε ύφεση είναι η Ελλάδα. Αυτά είναι τα επιτεύγματά σας», είπε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή