Με οριακά κέρδη έκλεισε το Χ.Α. την Παρασκευή

Με οριακά κέρδη έκλεισε το Χ.Α. την Παρασκευή

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με οριακά κέρδη κατά 0,17% έκλεισε η τελευταία χρηματιστηριακή συνεδρίαση της εβδομάδας. Ο Γενικός Δείκτης ανήλθε στις 784,17 μονάδες ενώ σε εβδομαδιαία βάση το Χρηματιστήριο εμφάνισε μικρές απώλειες 0,63%. Ηταν η πρώτη εβδομάδα με αρνητική απόδοση μετά το ανοδικό σερί των 13 συνεδριάσεων, που κατεγράφη από τις 24 Απριλίου έως τις 11 Μαΐου 2017, οπότε ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε 18,70%, ενώ προστέθηκαν 6,855 δισ. ευρώ στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Η χθεσινή συνεδρίαση κυμάνθηκε σε ήπιους τόνους. Η αξία των συναλλαγών δεν ξεπέρασε τα 78 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων οι προσυμφωνημένες συναλλαγές αφορούσαν κεφάλαια 7,7 εκατ. ευρώ. Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς, που έκλεισε με κέρδη 3,04% και αναρριχήθηκε στο 0,237 ευρώ. Ακολούθησαν σε άνοδο οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, που ενισχύθηκε 2,78% και έφθασε το 0,333 ευρώ, ο τίτλος της Motor Oil κατέγραψε κέρδη 2,26% και διαμορφώθηκε στα 17,18 ευρώ.

Μικρότερα κέρδη εμφάνισαν η μετοχή του Μυτιληναίου, που αναρριχήθηκε στα 7,65 ευρώ, με ημερήσια κέρδη 1,86%, και ο τίτλος του ΟΤΕ, που ενισχύθηκε 1,01% και διαμορφώθηκε στα 10,01 ευρώ. Αντιθέτως, πιέσεις ασκήθηκαν στις μετοχές της Grivalia, που υποχώρησε 5,51% και έκλεισε στα 8,75 ευρώ, και στη μετοχή του ΟΠΑΠ, που κατέγραψε απώλειες 2% και διαμορφώθηκε στα 9,31 ευρώ. Η είσοδος της Ελλάδας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και το άνοιγμα της πώλησης των «κόκκινων» δανείων θα αποτελέσουν τις κατευθυντήριες δυνάμεις της χρηματιστηριακής αγοράς τις επόμενες εβδομάδες που ακολουθούν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η απότομη μείωση της αξίας των συναλλαγών αυτήν την εβδομάδα οφείλεται αφενός στο ότι είχε προηγηθεί το ρεκόρ των δεκατριών συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων, και άρα η ρευστοποίηση βραχυπρόθεσμων κερδών ήταν αναμενόμενη και κατανοητή, αφετέρου στο κλίμα στις διεθνείς αγορές, μετά τα συνεχόμενα ιστορικά ρεκόρ, που άλλαξε στις τελευταίες συνεδριάσεις, με αυξανόμενες τις ανησυχίες για τις πολιτικές που ακολουθεί ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Αλλά ο σημαντικότερος παράγοντας γι’ αυτήν την κόπωση είναι τα ερωτήματα για τη στάση του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Η συμφωνία του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους για το χρέος είναι ο καταλύτης που θα δρομολογήσει τις εξελίξεις για την ελληνική οικονομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή