Μάντσεστερ: «Οι ήχοι, το αίμα, άνθρωποι που έτρεχαν…»

Μάντσεστερ: «Οι ήχοι, το αίμα, άνθρωποι που έτρεχαν…»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως συνήθως έπειτα από συναυλίες, ο 33χρονος άστεγος Κρις Πάρκερ βρισκόταν το βράδυ της Δευτέρας στην έξοδο της Μάντσεστερ Αρένα και ζητούσε χρήματα από όσους είχαν μόλις απολαύσει τη συναυλία.

«Ολοι έβγαιναν χαρούμενοι, όταν, πίσω τις γυάλινες πόρτες, άκουσα ένα μπαμ, είδα λάμψη, καπνό και μετά άκουσα ουρλιαχτά», περιγράφει ο Πάρκερ στην εφημερίδα Telegraph. «Αντί να τρέξω να φύγω, όρμησα ενστικτωδώς μέσα για να βοηθήσω. Παντού γύρω μου ήταν άνθρωποι πεσμένοι. Είδα ένα κοριτσάκι που δεν είχε πόδια. Την τύλιξα σε ένα διαφημιστικό μπλουζάκι και τη ρώτησα πού είναι η μαμά και ο μπαμπάς της; Είπε “ο μπαμπάς μου είναι στη δουλειά, η μαμά μου είναι εκεί πάνω”». Ο Πάρκερ κατάλαβε ότι μάλλον η μαμά του κοριτσιού είχε σκοτωθεί. Βαθύτατα συγκλονισμένος, ο 33χρονος άστεγος περιγράφει πώς, στη συνέχεια, προσπάθησε να φροντίσει μια γυναίκα που είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι και στα πόδια. «Ξεψύχησε στα χέρια μου. Ηταν περίπου 60 χρόνων. Είπε ότι είχε έρθει με την οικογένειά της. Δεν έχω σταματήσει να κλαίω. Το μεγαλύτερο σοκ είναι ότι ήταν μια συναυλία για παιδιά», είπε.

Η Αμπι Μάλεν έφυγε από τη συναυλία λίγο πριν από το τέλος με την ελπίδα ότι δεν θα περιμένει πολύ στην ουρά για ταξί. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγα μέτρα μπροστά της. «Οι ήχοι, το αίμα και οι άνθρωποι που έτρεχαν γύρω γύρω σαστισμένοι, ενώ είχαν χάσει μέλη ή είχε χαθεί το δέρμα τους, θα αργήσουν να φύγουν από το μυαλό το δικό μου ή όσων ήταν παρόντες», έγραψε. «Κατανοώ ότι αυτές οι εικόνες μπορεί να ενοχλήσουν, αλλά νιώθω ότι πρέπει να ξέρουμε πόσο άγριος είναι αυτός ο κόσμος», έγραψε αναρτώντας βίντεο από την επίθεση στο Διαδίκτυο.

Η συναυλία είχε μαγνητίσει τον εφηβικό πληθυσμό από όλη τη Βρετανία, με δύο από τις αγνοούμενες να κατάγονται από το μικρό νησί Μπάρα των Εβρίδων. Οι γονείς τους κατόρθωσαν να βρουν θέσεις σε γεμάτη πτήση από γειτονικό, μεγαλύτερο νησί, μόνο επειδή κάποιοι επιβάτες δέχθηκαν να παραχωρήσουν τις θέσεις τους. Εως χθες το βράδυ, οι δύο κοπέλες, 14 και 15 ετών, δεν είχαν εντοπιστεί ζωντανές. Η μητέρα άλλης αγνοούμενης 15χρονης απηύθυνε χθες το πρωί έκκληση από την τηλεόραση για τον εντοπισμό της, αλλά το βάρος των στιγμών ήταν πολύ μεγάλο για την παρουσιάστρια, η οποία ξέσπασε σε κλάματα. «Συγγνώμη, είπε, δεν μπορώ ούτε να φανταστώ την αγωνία που περνούν τώρα οι γονείς». Τη σκυτάλη ανέλαβε ο συμπαρουσιαστής, ο οποίος επίσης δυσκολεύτηκε να βρει τις κατάλληλες λέξεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή