ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Επεισόδια σε ΕΚΠΑ και ΑΠΘ στις φοιτητικές εκλογές

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Επεισόδια σημειιώθηκαν την Τετάρτη σε διάφορες πανεπιστημιακές σχολές της χώρας κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών.

Ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στο Παλιό Χημείο, στην οδό Ναυαρίνου όπου στεγάζεται η Παιδαγωγική Σχολή της Αθήνας. Τα μέλη της ομάδας συνεπλάκησαν με φοιτητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο, όπου διεξάγονταν οι φοιτητικές εκλογές.

Στο σημείο έσπευσαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που συγκρούστηκαν με τους αντιεξουσιαστές και τους απώθησαν σε πεζόδρομο των Εξαρχείων.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επίσης στόχος ομάδας νεαρών με καλυμμένα πρόσωπα έγιναν φοιτητές, μέλη της παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΠ, που ήταν συγκεντρωμένοι σε διαφορετικές Σχολές και Τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με αφορμή τις φοιτητικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα.

Κατά την επίθεση της ομάδας στη Θεολογική Σχολή τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας φοιτητής του Τμήματος Θεολογίας. «Ήμασταν στην αίθουσα, όπου διεξάγονται οι εκλογές. Γύρω στα 15 άτομα, που φορούσαν κράνη ή κουκούλες, ήλθαν και άρχισαν να αναποδογυρίζουν θρανία και έδρες και να σκίζουν τις αφίσες. Κρατούσαν λοστούς και σιδερόβεργες. Πριν προλάβω να μιλήσω ήλθαν κατά πάνω μου και με χτύπησαν. Στη συνέχεια έφυγαν τρέχοντας», δήλωσε ο φοιτητής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι επιτιθέμενοι, που σύμφωνα με τους φοιτητές προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, πραγματοποίησαν παρόμοιες επιθέσεις σε «τραπεζάκια» της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, εκτός από τη Θεολογική, στην Πολυτεχνική Σχολή, τη Γεωπονική, τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και τη Φιλοσοφική.

Χωρίς εντάσεις διεξάγεται η ψηφοφορία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ