Μαξίμου: «Για το χρέος φταίνε τα ελληνικά ΜΜΕ»

Μαξίμου: «Για το χρέος φταίνε τα ελληνικά ΜΜΕ»

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπο με τα δημοσιεύματα του ελληνικού και του διεθνούς τύπου σχετικά με τα σχέδια ΔΝΤ, ESM και Βερολίνου για το ελληνικό χρέος, το Μέγαρο Μαξίμου επιλέγει να εξαπολύσει επίθεση στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης τα οποία και καταγγέλλει για κατασκευή ειδήσεων. «H κατάσταση με τα ΜΜΕ στη χώρα μας δεν είναι σοβαρή είναι όμως κρίσιμη», σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι κάνοντας λόγο για «αντικυβερνητική προπαγάνδα» , «κατασκευή ψευδών ειδήσεων και δημιουργία κλίματος σε βάρος όχι της κυβέρνησης αλλά της ίδιας της χώρας. »

Οι ίδιοι κύκλοι διαψεύδουν την απομόνωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και διαμηνύουν πως κατά τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αλλά και μια σειρά από κράτη μέλη της ΕΖ έπαιρναν με σαφήνεια τη θέση της Ελλάδας. Προσθέτουν ακόμα πως «την άλλη μέρα, φυσικά, σε όλο τον διεθνή Τύπο απομονωμένος ήταν ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.»

Οι συγκεκριμένες πηγές αναφέρουν ακόμα ότι χθες «κατασκευάστηκε η είδηση ότι ο Πρωθυπουργός άλλαξε γνώμη και μια μέρα μετά την μη αποδοχή της πρότασης που κατατέθηκε από κάποιους δανειστές στο EG, έκανε πίσω στο ζήτημα του χρέους και αποδέχτηκε την παραπάνω πρόταση. Και όλα αυτά την στιγμή που έχει κάνει ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους ότι η Ελλάδα διεκδικεί μια καθαρή λύση και μια συνολική συμφωνία με τους δανειστές. »

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι μόλις χτες ο κ. Αλ. Τσίπρας, από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπογράμμισε ότι «στρατηγικός στόχος είναι να μπορέσει η χώρα με το πέρας του τρίτου μνημονίου, δηλαδή τον Αύγουστο του 2018, να δανείζεται από τις αγορές και κάτι τέτοιο είναι κοντά». Και συνέχισε δηλώνοντας ότι «αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί είτε πάρουμε μια συμφωνία για το χρέος σαν αυτή που μας παρουσίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είτε με μια ακόμη καλύτερη που παλεύουμε να πάρουμε».

Μόνον αργότερα και υπό το βάρος των δημοσιευμάτων, ο Πρωθυπουργός, αξιοποιώντας την ομιλία του στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, τόνισε ότι «προσδοκούμε από τους εταίρους να σεβαστούν επιτέλους τις θυσίες του ελληνικού λαού με μια συνολική συμφωνία που θα βγάζει τη χώρα από την ομηρία και την εκκρεμότητα». Και ειδικά για το χρέος, είπε ότι είναι καθήκον της Ευρώπης «ο προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων που θα υλοποιηθούν μετά τη λήξη του προγράμματος», καθώς «δεν μπορεί να λέμε ναι στις μεταρρυθμίσεις και στα μέτρα και όχι στο χρέος. Δεν γίνεται να θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο».

Κατά τις πηγές του Μαξίμου, πάντως, «μέρα με τη μέρα χάνεται κάθε ίχνος αξιοπιστίας και καταπατάται η δημοσιογραφική δεοντολογία, προκειμένου να αποδομηθεί η κυβέρνηση». Προστίθεται, δε, πως «σε θέματα εθνικής σημασίας όπου η διαπραγματευτική γραμμή δεν είναι μόνο της κυβέρνησης αλλά της ίδιας χώρας, πρέπει να υπάρχουν και όρια στην προπαγάνδα…».

Aπάντηση ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση εμφανίζεται μέσα σε ελάχιστες μέρες με τρεις διαφορετικές θέσεις για το δημόσιο χρέος.

Γι’ αυτό που υποτίθεται ότι ήταν το αντάλλαγμα για να ψηφίσει το τέταρτο Μνημόνιο με τα πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας για όλους τους Έλληνες.    

Βρίσκεται σε σύγχυση και πέφτει σε διαρκείς αντιφάσεις.

Και καθώς είναι πανικόβλητη, από τα αδιέξοδα που η ίδια προκάλεσε, επιτίθεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να ποδηγετήσει την ενημέρωση, για να κρύψει την αλήθεια.

Ας καταλάβει, όμως, ότι δεν μπορεί ούτε με τη διαπλοκή ούτε με τις επιθέσεις να εξαπατήσει ξανά τους πολίτες».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή