Τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου

Τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκρηξη παγιδευμένου φακέλου στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος, σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Τον φάκελο φέρεται να άνοιξε ο ίδιος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σε κοιλιακή χώρα, θώρακα και πόδια. Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος καθόταν μόνος στο πίσω κάθισμα του οχήματος, μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό», όπως άλλωστε και ο οδηγός του, αλλά και ο υπεύθυνος ασφαλείας του, υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού.

Κατα πληροφορίες, ο φάκελος παρελήφθη από το γραφείο του, στην Ακαδημία Αθηνών και παρότι ελέγχθηκε σε συσκευή X-ray στην Τράπεζα της Ελλάδος, δεν εντοπίστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, όπως είχε συμβεί πρόσφατα και στις περιπτώσεις των φακέλων κατά Ευρωπαίων αξιωματούχων. 

Το αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes, το οποίο είχε ξεκινήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος με προορισμό την οικία του κ. Παπαδήμου, βρισκόταν εν κινήσει στη διασταύρωση των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου, ενώ ακολουθούσε η συνοδεία του, αποτελούμενη από ένα αυτοκίνητο και μια μηχανή. Σημειώνεται ότι στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού μετέχουν συνολικά οκτώ αστυνομικοί (αντί 12 το 2015), όπως διευκρίνισαν στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το σημείο της έκρηξης αποκλείστηκε εξαρχής από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έσπευσαν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής αλλά και κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που ήλεγξαν εξονυχιστικά το όχημα.

Τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου-1

Εκτός κινδύνου

Τα τραύματα που έφερε ο κ. Παπαδήμος ήταν επιφανειακά και χειρουργήθηκε, προκειμένου να γίνει καθαρισμός τους. Μετά το πέρας της επέμβασης μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού για προληπτικούς λόγους. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Οπως ανέφερε νωρίτερα το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο, «οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους».

Τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου-2

Χτύπημα που θυμίζει Πυρήνες της Φωτιάς

Η τακτική των παγιδευμένων φακέλων θυμίζει έντονα τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Στις 3 Νοεμβρίου του 2010, 14 συνολικά δέματα – βόμβες είχαν αποσταλεί σε πρεσβείες στην Ελλάδα, αλλά και κατά στόχων στο εξωτερικό. 

Στα μέσα Μαρτίου σειρά νέων φακέλων ταχυδρομήθηκε από την Ελλάδα, με αποδέκτες πολιτικά στελέχη στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Άλλος φάκελος – βόμβα εξεράγη στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, τραυματίζοντας εργαζόμενο στο Ταμείο

Ομόθυμη καταδίκη της επίθεσης από τον πολιτικό κόσμο

Η είδηση της επίθεσης κατά του Λουκά Παπαδήμου προκάλεσε σοκ στον πολιτικό κόσμο. Επί τόπου έσπευσαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος προκειμένου να ενημερωθούν από τους ιατρούς του Ευαγγελισμού για την κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου. 

Ομόθυμη υπήρξε, αυτονοήτως, και η καταδίκη της επίθεσης. Ανακοινώσεις εξέδωσαν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και οι πολιτικοί αρχηγοί

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή