Βρετανία: Προβάδισμα Μέι έναντι Εργατικών

Βρετανία: Προβάδισμα Μέι έναντι Εργατικών

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα 14 μονάδων διατηρεί η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι έναντι του Εργατικού Κόμματος λίγο πριν από τις εκλογές της 8ης Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ICM που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Sun.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι Συντηρητικοί λαμβάνουν 46% ενώ οι Εργατικοί 32%. Σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, οι συντηρητικοί Τόρις έχουν χάσει μία μονάδα, ενώ οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν έχουν αυξήσει τα ποσοστά τους κατά μία μονάδα.

Η ίδια δημοσκόπηση δίνει στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες 8% και στο κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου 5%.

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί η πρωθυπουργός φαίνεται να χάνει ψήφους μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ. 

Περί διχασμού στο εσωτερικό του κόμματος των Συντηρητικών

Τα δημοσίευματα των ΜΜΕ για διαφωνίες στο πολιτικό επιτελείο της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι, αναφορικά με τις εκλογές που θα διεξαχθούν την 8η Ιουνίου, διέψευσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μάικλ Φάλον. 

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα δημοσιεύματα, ο Φάλον δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV: “Όπως γνωρίζετε, πρόκειται για κουτσομπολιά στο Γουέστμινστερ". 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή