Πτώση 11% του τουρισμού στις ΗΠΑ

Πτώση 11% του τουρισμού στις ΗΠΑ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λιγότερο ελκυστικός προορισμός για τους τουρίστες είναι οι ΗΠΑ από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στη χώρα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας πληροφοριών Foursquare, το ποσοστό των επισκεπτών στις τουριστικές περιοχές της Αμερικής μειώθηκε 11% κατά μέσον όρο από τον Οκτώβριο του 2016, με τη χαμηλότερη τιμή να καταγράφεται τον Μάρτιο του 2016 (16%). Συγκεκριμένα, η Καλιφόρνια, το Λος Αντζελες και το Σαν Ντιέγκο, που αποτελούν μερικούς από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς, κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση επισκεπτών από το εξωτερικό.

Επίσης, σύμφωνα με τα ευρήματα της εταιρείας Foursquare, ο διεθνής τουρισμός σημείωσε μεγάλη μείωση το πρώτο τρίμηνο του 2017. Παρότι είναι θετικό το γεγονός ότι η δραστηριότητα των ταξιδιωτικών γραφείων έχει αυξηθεί περίπου κατά 3%, η Foursquare επισημαίνει ότι αυτή η τάση δεν είναι τόσο υψηλή όσο σε άλλα μέρη στον κόσμο, όπου με την πάροδο του χρόνου οι τουριστικές δραστηριότητες αυξάνονται συνολικά περίπου κατά 10%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατακόρυφη πτώση έλευσης τουριστών δεν θα πλήξει μόνο τον τομέα των αερομεταφορών και τον ξενοδοχειακό κλάδο αλλά και το λιανεμπόριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Foursquare, η μείωση του τουρισμού στις ΗΠΑ θα επιφέρει πτώση περίπου κατά 1 με 2% στον τζίρο των Αμερικανών λιανεμπόρων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της επιτυχίας των ανταγωνιστών τους στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce). Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο κολοσσός Amazon.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή