Τσίπρας: Δεκτή μόνο μια λύση που θα εξασφαλίζει έξοδο στις αγορές

Τσίπρας: Δεκτή μόνο μια λύση που θα εξασφαλίζει έξοδο στις αγορές

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα αποδεχτούμε μόνο μια λύση που θα εξασφαλίζει άμεσα την έξοδο στις αγορές, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την Τετάρτη στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, εξηγώντας ότι η λύση που προτάθηκε στην ελληνική πλευρά δεν εξασφάλισε το παραπάνω κριτήριο.

Η Ελλάδα εκπλήρωσε το σύνολο των δεσμεύσεων και για πρώτη φορά προσέρχεται στη διαπραγμάτευση και ζητά από την άλλη πλευρά να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι ζητούμενο είναι να κλείσει οριστικά ο φαύλος κύκλος της κρίσης για να βγει με αξιώσεις στις αγορές. «Τώρα είναι καθήκον ηθικό αλλά και νομικό, των δανειστών, να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες», σημείωσε. Παράλληλα, έκανε λόγο για ανάγκη να γίνουν δοκιμαστικές έξοδοι στις αγορές, ώστε το Σεπτέμβριο του 2018 να μην χρειάζονται δανεικά από τον επίσημο τομέα.

«Εδώ δεν κρίνονται οι επόμενες ημέρες ή μήνες, μια εκλογική νίκη ή ήττα, εδώ κρίνεται το μέλλον της οικονομίας για τις επόμενες δεκαετίες. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, στοχοπροσηλωμένοι αλλά και ενωμένοι», ανέφερε ακόμη. 

Σήμερα το αίτημα μιας βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και το εθνικό σχέδιο ριζικών αλλαγών παραμένουν σε εκκρεμότητα, τα χρόνια της κρίσης απέδειξαν σε όλους μας ότι το προηγούμενο παραγωγικό μοντέλο απέτυχε, οφείλουμε να το επανασχεδιάσουμε εάν θέλουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, συμπλήρωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή