ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εργαζόμενοι στην Τράπεζα Αγγλίας απειλούν με απεργία

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε απεργία ετοιμάζονται να κατέβουν οι 36.000 εργαζόμενοι της Τράπεζας της Αγγλίας, οι οποίοι καλούνται μέχρι τις 21 Ιουνίου να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της πραγματοποίησης της απεργίας, αντιδρώντας στην «ανεπαρκή» αύξηση των μισθών τους κατά 1%, ποσοστό που είναι χαμηλότερο από τον πληθωρισμό της χώρας.

Τη διοργάνωση της ψηφοφορίας για την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων ανέλαβε το συνδικάτο Unite της Αγγλίας, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα συνδικαλιστικά όργανα της χώρας και εκπροσωπεί όλους τους εργαζομένους για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, τροφοδοσίας, νομικών ζητημάτων και ανθρωπίνου δυναμικού.

Σύμφωνα με τη Μερσέντες Σάντσεζ, περιφερειακή εκπρόσωπο του συνδικάτου Unite, «η στάση της τράπεζας είναι ντροπιαστική και αλαζονική απέναντι στους χαμηλόμισθους υπαλλήλους της ενώ αντιστοιχεί σε έναν οργανισμό ο οποίος δεν αντιλαμβάνεται τις συνθήκες και τις πιέσεις που έχει υποστεί το προσωπικό για να ανταποκριθεί στο υψηλό κόστος διαβίωσης». Η έκκληση διεξαγωγής κινητοποιήσεων κατόπιν ψηφοφορίας των εργαζομένων είναι κάτι εντελώς ασυνήθιστο για την Τράπεζα της Αγγλίας.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ