Τουρκία: Ανακοίνωσαν ημερομηνία νέου πραξικοπήματος… στη Ρόδο

Τουρκία: Ανακοίνωσαν ημερομηνία νέου πραξικοπήματος… στη Ρόδο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Ρόδο εμπλέκει στα σενάρια περί νέου στρατιωτικού πραξικοπήματος η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και δημοσιογραφικοί κύκλοι που σχετίζονται με την ίδια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της Χιουρριγιέτ, το οποίο προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην Τουρκία, πριν από λίγο καιρό μέλη της Οργάνωσης Γκιουλέν συναντήθηκαν στη Ρόδο και συζήτησαν το ενδεχόμενο ενός νέου πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Η Χιουρριγιέτ αναφέρει την ημερομηνία της 15ης Ιουλίου ως πιθανή ημέρα εκδήλωσης νέου κινήματος στους κόλπους του τουρκικού στρατού. Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι από την περίοδο του αποτυχημένου πραξικοπήματος μέχρι σήμερα στις τουρκικές αρχές έχουν φτάσει πληροφορίες σχετικά με 15 πραξικοπήματα.

Το επίμαχο δημοσίευμα αναφέρει ότι τα μέλη της Οργάνωσης Γκιουλέν δηλώνουν ότι το νέο πραξικόπημα θα είναι αιματηρό και ότι πολλά θα κριθούν στο μπαϊράμι του Ραμαζανιού που πλησιάζει. Η είδηση κάνει τον γύρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, με κύκλους της κυβέρνησης να επιλέγουν να δώσουν μεγάλες διαστάσεις στο όλο ζήτημα.

Τι απαντά το Κίνημα Γκιουλέν

Το Κίνημα Γκιουλέν δίνει την δική του ερμηνεία στην νέα εξέλιξη. Προβάλλει την άποψη ότι επειδή η εκδίκαση του αποτυχημένου πραξικοπήματος δημιουργεί σημαντικές υποψίες για την όλη υπόθεση, η κυβέρνηση επιχειρεί να στρέψει τα βλέμματα της κοινωνίας προς άλλη κατεύθυνση. Προσθέτει δε ότι το πρόσφατο πραξικόπημα ήταν ένα «ελεγχόμενο πραξικόπημα», το οποίο διηύθυνε η ίδια η κυβέρνηση ενώ αμφισβητεί ότι ο τουρκικός στρατός είναι σε θέση να πραγματοποιήσει ένα νέο πραξικόπημα, εξαιτίας των μεγάλων αδυναμιών που παρουσιάζει. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή