Συρία: Drone των κυβερνητικών δυνάμεων επιτέθηκε κατά του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ

Συρία: Drone των κυβερνητικών δυνάμεων επιτέθηκε κατά του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία κατέρριψαν σήμερα ένα μη επανδρωμένο στρατιωτικό αεροσκάφος του συριακού καθεστώτος, το οποίο εξαπέλυσε επίθεση εναντίον δυνάμεων του υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμού, ανακοίνωσε σήμερα ένας Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος, ο οποίος δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι το drone πραγματοποιούσε πραγματική επίθεση και απέρριψε το σενάριο να κινούταν προειδοποιητικά.

Ήταν η πρώτη φορά που δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ επιτέθηκαν εναντίον δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού.

Ο συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον, ο οποίος ασκεί καθήκοντα εκπρόσωπου του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταστράφηκε μετά από επίθεση που πραγματοποίησε εναντίον δυνάμεων του συνασπισμού που πραγματοποιούσαν περιπολία λίγο έξω από τη ζώνη αποκλιμάκωσης στη νότια Συρία, χωρίς ωστόσο να επιφέρει απώλειες ή να προκαλέσει σημαντικές υλικές ζημιές.

Επιπλέον, ανέφερε πως νωρίτερα σήμερα, ο αμερικανικός στρατός έπληξε με πυρά φορτηγά του συριακού στρατού που μετέφεραν όπλα, τα οποία κινήθηκαν εναντίον μαχητών του συνασπισμού κοντά στην πόλη Ατ Τανφ.

Η στρατιωτική συμμαχία που μάχεται υπέρ του καθεστώτος Άσαντ είχε ανακοινώσει την Τετάρτη πως είναι έτοιμη να χτυπήσει αμερικανικές θέσεις στη Συρία, υπογραμμίζοντας ότι η αυτοσυγκράτηση της απέναντι στις αεροεπιδρομές του συνασπισμού θα τελειώσει σε περίπτωση που η Ουάσιγκτον περάσει κάποιες «κόκκινες γραμμές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή